vrijdag 2 december 2022
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Corné van Alphen nieuwe directeur plantgezondheid bij NVWA

Corné van Alphen nieuwe directeur plantgezondheid bij NVWA

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft Corné van Alphen benoemd tot nieuwe directeur National Plant Protection Organization (NPPO). Van Alphen volgt Ton van Arnhem op die in augustus aantrad als landbouwraad in Washington voor het gebied Noord-Amerika. Van Alphen werkte eerder bij het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en heeft ruime ervaring in het fytosanitaire domein en in internationale gremia.

De 57-jarige Van Alphen heeft bij het ministerie van LNV diverse beleids- en staffuncties op verschillende terreinen vervuld, waaronder plantgezondheid. Zo was hij van 2007 tot 2018 coördinator van het beleidsteam fytosanitair bij LNV en vertegenwoordigde hij NL en Europa in de International Plant Protection Convention. Daarna maakte hij als landbouwattaché vier jaar deel uit van de permanente vertegenwoordiging in Brussel.

Corné van Alphen - foto: NVWA

Als directeur van de NPPO is Van Alphen verantwoordelijk voor de inhoudelijke aansturing. In zijn rol zal hij zich inzetten voor het publieke belang plantgezondheid, onder andere via het stimuleren van innovatie in werkprocessen en het prioriteren van de inzetbaarheid van mensen en middelen. Ook zal hij zich bezighouden met het voortbouwen aan de relaties met (intern)nationale partners en stakeholders in het fyto-netwerk.

NPPO staat voor ‘National Plant Protection Organization’. De organisatie is verantwoordelijk voor het weren, bestrijden en vrijwaren van plantenziekten en -plagen. Elk land dat lid is van de International Plant Protection Convention (IPPC) dient een NPPO te hebben. Deze organisatie is verantwoordelijk is voor het weren, bestrijden en vrijwaren van plantenziekten en -plagen. In Nederland is de NPPO ondergebracht bij de NVWA omdat daar de kennis, expertise en ervaring op fytosanitair gebied zit.


Leandra de Boef | 19-09-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS