zaterdag 2 december 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Resultaten productcompetitie Gladiool, Snijhortensia en KalanchoŽ

Resultaten productcompetitie Gladiool, Snijhortensia en KalanchoŽ

Kwekerscollectief Gladz uit de Bollenstreek; Queens Flower BV uit Velden en KP Holland uit Naaldwijk zijn de winnaars van de tiende productcompetitie in The Green House op Floriade Expo 2022. De in totaal 87 inzendingen uit Nederland, Denemarken en Japan zijn terug te vinden in een kleurrijke show, die in de komende week nog volop te bewonderen is.

Juryvoorzitter Aad van der Knaap en Albert Haasnoot, secretaris Floriade Adviesraad Bloemen en Planten bij Floriade Expo 2022, reikten tijdens een bijeenkomst met de prijswinnaars in The Green House de prijzen voor de winnende producten uit. De drie best beoordeelde inzendingen per productgroep ontvingen een Floriade Award in de kleuren goud, zilver of brons en een hierbij behorend certificaat.

De eerste prijs van de productgroep Gladiool is uitgereikt aan kwekerscollectief Gladz uit de Bollenstreek voor hun Gladiolus (Large-Flowered Grp) 'Peche Melba' met een score van 9.20. Gladiolus ‘Peche Melba’ is van De Ridder Bloemen- en bloembollenkwekerij uit Noordwijkerhout. 

De eerste prijs van de productgroep Snijhortensia is gewonnen door Queens Flower BV uit Velden voor hun Hydrangea macrophylla 'Royal King' met een score van 9.63.

De eerste prijs van de productgroep Kalanchoë was voor KP Holland uit Naaldwijk voor hun Kalanchoë blossfeldiana gevuld 'Rosalina Alano Bicolor' met een score van 9.43.

De beoordeling van de producten vond plaats door een vakjury, die is samengesteld uit professionals met verschillende achtergronden in de keten, van productie tot afzet. 

Floriade Excellence Award 2022

Tijdens deze bijeenkomst is ook de Floriade Excellence Award 2022 uitgereikt. Deze award, beschikbaar gesteld door Stimuflori, is bedoeld voor de meest opvallende productinzending per competitiedag. Voorzitter Wim Kea van Stimuflori reikte de award uit aan Sonneveld Hydrangea uit Bleiswijk voor hun Hydrangea macrophylla magical 'Light My Fire' .

Het juryrapport sprak vol lof over deze inzending, die pas twee maanden leverbaar is. In het rapport ging de jury in op de enorme ontwikkeling van de hydrangeateelt en de behaalde resultaten. Met deze Hydrangea ‘Light My Fire’ is er, aldus de jury, zelfs sprake van een sensationele toevoeging aan het assortiment. De bloem heeft een hele mooie kleurschakering met wel drie kleuren; te weten, wit, groen en rood; later, bij een eventuele doorkleuring, is de bloem zelfs donkerrood. Verder heeft deze variëteit mooi groen blad, dat uitstekend bij de bloemkleuren past. Dit product heeft alle kenmerken om zich naar de consument toe als een eyecatcher te ontwikkelen!

Consumentenkeuring

Gladiolus (Large-Flowered Grp) 'Red Balance' van Gladz uit de Bollenstreek, Hydrangea macrophylla 'Royal King' van Queens Flower BV uit Velden en Kalanchoë Queen More Flowers Lausanne’ van Queen Flowers uit Hinnerup, Denemarken zijn alle met de hoogste score in een onder consumenten gehouden keuring in The Green House geëindigd. Deze keuring bestond uit 30 inzendingen met de hoogste scores uit de drie gehouden productcompetities.

 


Redactie Floranews | 26-08-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS