vrijdag 2 december 2022
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Plant World neemt assortiment Kwekerij Hoefnagels over

Plant World neemt assortiment Kwekerij Hoefnagels over

Kwekerij Hoefnagels, kweker van bladbegonia’s onder de merknaam Magic Colours, draagt de moederplanten en kwekersrechten over aan Plant World, het voormalige Van der Arend
Tropical Plantcenter en JoGrow.

“Met de overname van Magic Colours Begonia’s door Plant World voorzien wij een mooie toekomst voor onze geliefde variëteiten. In deze nieuwe setting zien wij voor Magic Colours groeikansen en volop mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en innovatie", vertelt Antoon Hoefnagels, oprichter en eigenaar van kwekerij Hoefnagels. 

Hoefnagels blijft voor een succesvolle overname de komende periode nauw betrokken en zal er samen met Plant World zorg voor dragen dat de Magic Colours-rassen succesvol geïntegreerd zullen worden in Plant World. Kwekerij Hoefnagels is in 1984 opgericht door Antoon en Ans Hoefnagels. Momenteel wordt er op 8800 vierkante meter in Lent bladbegonia’s geteeld, veredeld en verkocht. Binnen Hoefnagels worden naast groene planten ook onbewortelde stekken verkocht.

“Met de overname van de moederplanten en 35 kwekersrechten van Hoefnagels geven we invulling aan de ambitie om het assortiment verder uit te breiden met unieke soorten", aldus René van der Arend en John Grootscholten, de directeuren van Plant World. "Antoon heeft een vooraanstaande naam in de wereld van bladbegonia’s, met een zeer goed en vast klantenbestand. Daarnaast zijn er mogelijkheden om onze klantenkring te verbreden vanwege de goede contacten van Hoefnagels."

Plant World is ontstaan uit de eerdere overnames van Van der Arend Tropical Plantcenter B.V. en JoGrow B.V.. Het beschikt over een breed assortiment van (sub)tropische planten en wordt in haar ambitieuze groeiambities ondersteund door Synergia Capital Partners. 


Redactie Floranews | 26-08-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS