vrijdag 2 december 2022
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Hanneke Frankema van start op EK Bloemsierkunst in Polen

Hanneke Frankema van start op EK Bloemsierkunst in Polen

Hanneke Frankema, Nederlands kampioene Bloemsierkunst, is vandaag van start gegaan op het EK Bloemsierkunst in het Poolse Katowice.  De internationale topbloemist was de jongste bloemist ooit die de titel Meesterbinder behaalde. Tijdens het EK van 26 tot en met 28 augustus zal Frankema de strijd aangaan met zestien andere top-bloemisten.

Frankema heeft met haar onderscheidende werk veel (inter)nationale prijzen gewonnen, waaronder het Nederlands Kampioenschap in 2018 en de Barcelona World Flower Cup 2012. Haar leven is te vergelijken met een almaar doordenderende rollercoaster. Zo vliegt ze met grote regelmaat naar Beijing, Moskou, de VS en Europa, om masterclasses en demonstraties te verzorgen. Het laat goed zien hoe divers het bloemenvak is en dat Nederlandse arrangeurs een de leidende positie in de wereld hebben.

Frankema wil in Polen op basis van haar eigen herkenbare stijl laten zien wat ze kan. "Ik hou – om in vaktermen te spreken - van frames en technieken, details en mooie kleurencombinaties. Graag gebruik ik bijzondere materialen in hardware, maar natuurlijk altijd met bloemen, bladsoorten en planten", legt ze uit. "Mijn arrangementen moeten een sterk verhaal vertellen en als je van dichtbij kijkt moeten er steeds weer mooie details te vinden zijn. Een soort van extra verrassingen nadat je in het in grote lijnen al gezien hebt! Bij verschillende kwekers uit Nederland heb ik de pareltjes aan mooie bloemen en planten kunnen vinden en die heb ik meegenomen naar Polen. We zijn niet voor niets een echt bloemenland."

In totaal moet Frankema zes verschillende opdrachten maken, waarvan er vier vooraf mochten worden voorbereid en twee echte verrassingsopdrachten zijn. De competitie wordt uiteindelijk afgesloten met een grootste finale op zaterdagavond. Op zondag 28 augustus zijn alle stukken te bewonderen door het publiek.


Redactie Floranews | 26-08-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS