zondag 2 oktober 2022
FN TOP logo FN TOP add

Beste marktintroductie en Beste KVBC Nieuwigheid

Beste marktintroductie en Beste KVBC Nieuwigheid

Op de openingsdag van Plantarium|GROEN-Direkt werden de Beste marktintroductie en de Best KVBC Nieuwigheid bekend gemakt. Beste marktintroductie is Het vaste planten concept Wild & Inheems van Griffioen Wassenaar B.V. uit Boskoop. Beste KVBC Nieuwigheid is de Phlox 'Olympus' (Paniculata Group) van Rijnbeek and Son Perennials BV uit Boskoop en Compass Plants BV uit Hillegom. De prijzen werden uitgereikt door de voorzitter van de jury, de heer Luc De Bruyne, Impact Creator bij ympa en Co-founder van The Green Community uit België.

De tweede plaats bij de Beste marktintroductie is voor NATURE 2 NATURE ingezonden door Van Son & Koot uit Kaatsheuvel en de derde plaats voor Miscanthus Eco2Grass van De Jong Plant bv uit Boskoop. Naast de gouden medaille voor de Beste Nieuwigheid bekroonde de jury zeven planten met een zilveren medaille en elf planten met een bronzen medaille.
 

De jury was unaniem over het concept Wild & Inheems dat inspeelt op een actuele behoefte en waarbij alles klopt. “Het is een mooi assortiment van wilde en inheemse planten, de manier waarop de planten zijn gekweekt, de planten staan in potten van gerecycled plastic en ook de etiketten zijn recyclebaar, de planten dragen bij aan de biodiversiteit, het is vertaalbaar naar iedere regio, het duurzaamheidsaspect en het verhaal klopt bij de realiteit”, aldus de jury.

“Phlox 'Olympus' heeft opvallend bont blad en rode jonge scheuten. Deze Phlox is een vernieuwing in het sortiment, zeker in combinatie met de paarse bloemen. Zowel toepasbaar in de particuliere tuin als in het openbaar groen. De planten zijn gezond en netjes gepresenteerd”, aldus de KVBC jury over de Beste Nieuwigheid.


Leandra de Boef | 24-08-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS