vrijdag 2 december 2022
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Co÷peratie Euro Plant Tray opgericht voor implementatie herbruikbare plantentray in Europa

Co÷peratie Euro Plant Tray opgericht voor implementatie herbruikbare plantentray in Europa

Dinsdag 23 augustus 2022 is de coöperatie Euro Plant Tray i.Gr. officieel opgericht. Hiertoe werd in Keulen door het bestuur een handtekening gezet onder de oprichtingsakte. De komende tijd zal het bestuur van de nieuwe coöperatie voortbouwen op het SIM-project (Stiftung Initiative Mehrweg). Dit project is de afgelopen 1,5 jaar bezig geweest om de toekomstige implementatie van een herbruikbare plantentray in Europa mogelijk te maken. Euro Plant Tray i.Gr. zal met de medewerking van de vorige projectleiders, nu concrete stappen gaan zetten, zoals bijvoorbeeld het doen van praktijktesten van mogelijke tray-alternatieven.

Founding members zijn de bedrijven OBI Group Holding, BAUHAUS, Hornbach, FleuraMetz, Markenverband Bremen, Sagaflor en de brancheverenigingen VGB en BGI. Andere Europese organisaties, waaronder Royal FloraHolland, zouden hun toetreding al aangekondigd hebben en binnenkort volgen.

Branchevereniging voor de Groothandel in Bloemen en Planten VGB is niet alleen founding member, maar heeft ook zitting genomen in het het bestuur van de coöperatie. Matthijs Meskens, voorzitter van de VGB: "Ik ben trots dat ik vandaag de oprichting van de coöperatie Euro Plant Tray i.Gr.  heb mogen voltooien door het plaatsen van mijn handtekening. Hierdoor gaan we in Europa werken aan een nog duurzamere positionering van de sierteeltsector door het terugdringen van onze plastic afvalstroom."


Leandra de Boef | 24-08-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS