maandag 4 december 2023
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

#LoveFloriade RoadTour enthousiast ontvangen

#LoveFloriade RoadTour enthousiast ontvangen

De gelegenheidscoalitie van Bloemenbureau Holland, Royal FloraHolland en GroentenFruit Huis blikt terug op een geslaagde #LoveFloriade actie. De roadtour heeft een weekend lang de bloemen, planten, groenten, fruit en bloembollen buitengezet. De kleurrijke karavaan, met een rijdende kas als stralend middelpunt, bracht een feestelijke ode aan Floriade met als doel positieve aandacht voor Floriade te genereren.

Eind juli deed de gelegenheidscoalitie een oproep aan de Nederlandse tuinbouwsector: laten we samen in actie komen voor Floriade. Onder de noemer #LoveFloriade wilden ze Floriade extra onder de aandacht brengen van het publiek. Aan de oproep werd massaal gehoor gegeven.

Bekijk hier foto’s en filmpjes van de #lovefloriade roadtour

Donderdagmiddag 11 augustus was de officiële aftrap van de #LoveFloriade roadtour in het Van der Valk Hotel Schiphol. Na inspirerende woorden van onder meer Jan de Boer, voorzitter van de gelegenheidscoalitie, Marco van Zijverden, voorzitter van de adviesraad van Floriade en Harm Custers van Takii Europe, werd de rijdende kas gepresenteerd.

De karavaan trok drie dagen langs verschillende plaatsen, waaronder oud-Floriadeparken, zoals Amsterdam (Amstelpark), Zoetermeer (Rokkeveen) en Rotterdam (Euromast). Onderweg werd het publiek getrakteerd op bloemen, bloembollen, planten, groenten en fruit. Royaal ter beschikking gesteld door de Nederlandse tuinbouwsector. Het stralende weer maakte de roadtour extra feestelijk.

Zondag werd de #LoveFloriade roadtour feestelijk afgesloten bij Floriade in Almere. Hans Bakker, directeur van Floriade, verwelkomde de karavaan en sprak zijn dank uit aan de tuinbouwsector voor deze geslaagde actie. Hierna volgde een hapje en een drankje en deelden we de laatste producten uit aan Floriade-publiek.

Floriade Expo is nog te bezoeken tot en met 9 oktober 2022. De Nederlandse tuinbouw presenteert er – samen met nationale en internationale partners – innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. 


Redactie Floranews | 19-08-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS