vrijdag 2 december 2022
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Royal FloraHolland heeft octrooi van Floration niet geschonden

Royal FloraHolland heeft octrooi van Floration niet geschonden

Royal FloraHolland heeft zich niet schuldig gemaakt aan het schenden van het octrooi van het bedrijf Floration Europe uit Bovenkarspel voor specifieke bewaartechnieken bij het transporteren van bloemen per zeecontainer. Dat is de uitspraak van de rechtbank Den Haag na behandeling van de bodemzaak.

In de periode van 2010 tot en met april 2015 heeft FloraHolland acht transporten van rozen in een zeecontainer vanuit Kenia georganiseerd, onder verschillende condities. Daarnaast is de veilingorganisatie betrokken geweest bij vier verschepingen eind 2015 en begin 2016 van rozen in zeecontainers onder het project GreenCHAINge. In juli en augustus 2020 heeft FloraHolland weer vier transporten van zeecontainers met rozen vanuit Kenia georganiseerd.

Bij dit transport werden de bloemen onder speciale condities bewaard, waarbij er gestuurd wordt met het zuurstof- en ethyleengehalte in de container. Bloemen kunnen daardoor langer vers blijven. Floration heeft hiervoor een techniek ontwikkeld en heeft hier in 2007 een octrooi voor verkregen. Het bedrijf stelt dat Royal FloraHolland de techniek gebruikte, zonder dat daar een vergoeding voor wordt betaald. De rechter stelt echter dat de techniek die werd toegepast niet geheel gelijk is aan die van Floration. Daardoor is er volgens de rechtbank van schending van het octrooi geen sprake. Eerder was de rechter ook in een voorlopige uitspraak al tot dit oordeel gekomen.

bron: Rechtbank Den Haag 


18-08-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS