maandag 6 februari 2023
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

LinkedIn en anoniem kijken #blog

LinkedIn en anoniem kijken #blog

Deze keer een simpele tip om LinkedIn op een anonieme manier af te struinen. Ik weet niet wat jullie doen maar zelf kijk ik wel wie op mijn profiel heeft gekeken. Ook met een gratis account kan je daar wel wat uit halen. Als je er op een bepaalde manier mee omgaat kan het voor je werken.
Soms is het echter prettiger om anoniem te kijken op iemand anders zijn profiel. Maar hoe kijk je anoniem op LinkedIn? Dat leg ik je hieronder uit. Het is in een paar stappen te doen.

Anoniem of niet?

Minimaal 1 keer per week kijk ik wie er op mijn profiel heeft gekeken. Waarom? Misschien is het een stukje interesse maar misschien ook wel om potentiële klanten te kunnen vinden. Stel een persoon, of misschien zelfs meerdere personen van die ene prospect kijken weleens op jouw profiel. Zeker als je regelmatig wat plaatst kan dat een teken zijn dat ze interesse hebben in wat je plaatst of dat er een andere reden is waarom ze steeds terug komen. Misschien is het tijd om als bedrijf contact te zoeken met deze bezoeker en wat meer navraag te doen of om te proberen een afspraak te maken.

Mensen kijken niet zomaar. In je profiel of in je content staat iets bijzonders waar ze meer van willen weten. Dus naar mijn idee altijd even goed om te kijken wie er gekeken heeft. Al zie je er in een gratis account misschien niet veel van. Alle kleine beetjes helpen.

Waarom dan toch anoniem kijken en zaken uitzoeken. Voor recruiters of HR medewerkrs kan dat heel prettig zijn. Voor verkopers kan het ook wel eens handig zijn. De prospect ziet anders direct hoe vaak er is gekeken en misschien wil de prospect dat wel helemaal niet.
Je bepaalt zelf of je het wilt instellen of niet. Een eigen reden is zeer legitiem. Maar denk er wel goed over na. En let op: als je het in gaat stellen zit er wel een (grote) adder on het gras.

Hoe stel je het in

Stap voor stap de uitleg hoe je anoniem kunt kijken op LinkedIn:

  • Klik op je profielicoontje
  • Kies voor instellingen en privacy
  • Klik vervolgens op Zichtbaarheid
  • Direct bovenaan vind je Opties voor het bekijken van profielen
  • volledige anonimiteit? Dan kies je voor Privémodus

Als je het zo instelt, ziet de ander wanneer jij het profiel hebt bezocht de opmerking “een anoniem LinkedIn profiel”.

Nu de ‘adder’. Als je een gratis account hebt, dan zie jij ook niet meer wie jouw profiel heeft bezocht. Het overzicht van de bezoekers op jouw profiel wordt niet meer getoond. Dat is dan wel jammer.
Heb je een betaald account dan zie je het nog wel. Maar of het je waard is daarvoor te betalen is aan jou.


Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.Floranews.com
18-08-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS