zaterdag 22 juni 2024
FN TOP logo Beurs agenda sierteelt

The Mastergrowers, N.G. Wigchert en G. Zuurbier winnaars 9e productcompetitie Floriade

The Mastergrowers, N.G. Wigchert en G. Zuurbier winnaars 9e productcompetitie Floriade

Delphiniumkwekerij N.G. Wigchert uit Noordwijkerhout; Fa. G. Zuurbier en Zn. uit Heerhugowaard en The Mastergrowers uit De Lier zijn de winnaars van de negende productcompetitie in The Green House op Floriade Expo 2022. Juryvoorzitter Aad van der Knaap en Albert Haasnoot, secretaris Floriade Adviesraad Bloemen en Planten reikten tijdens een bijeenkomst in The Greenhouse de prijzen uit. De drie best beoordeelde inzendingen per productgroep ontvingen een Floriade Award in de kleuren goud, zilver of brons en een hierbij behorend certificaat. 

De eerste prijs van de productgroep Delphinium is uitgereikt aan Delphiniumkwekerij N.G. Wighert uit Noordwijkerhout voor Delphinium dubbelbloemig (Elatum Grp) 'Dewi Spijker' met een score van 9.68. De eerste prijs van de productgroep Anjer is gewonnen door Fa. G. Zuurbier uit Heerhugowaard voor Dianthus standaard 'Antartica' met een score van 9.28. De eerste prijs van de productgroep Pothortensia is voor Hydrangea macrophylla 'Magical Evolution Blue' van The Mastergrowers uit De Lier met een score van 9.13. Delphiniumkwekerij N.G. Wigchert ontving voor Delphinium dubbelbloemig gemengd ook de Floriade Excellence Award 2022 uit handen van Hermen de Graaf van Stimuflori. 

Op de foto van links naar rechts: Erik van der Valk (The Mastergrowers), Rober Bijwaard (Schroll-Flowers), Alex Schoemaker (Living Creations), Nico Wigchert (Delphiniumkwekerij), Johan Buis (Mediaverdi), Erik Zuurbier (Fa. G. Zuurbier)

Consumentenkeuring

Delphinium elatum 'Dewi Purple Smile' van Delphiniumkwekerij N.G. Wigchert, Dianthus standaard 'Damascus' van Fa. G. Zuurbier en Zn. en Hydrangea macrophylla 'Cherry Kiss' van Schroll-Flowers zijn alle met de hoogste score in een onder consumenten gehouden keuring in The Green House geëindigd. Deze keuring bestond uit 30 inzendingen met de hoogste scores uit de drie gehouden productcompetities.


Redactie Floranews | 17-08-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS