woensdag 29 mei 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Veel belangstelling voor Bollenstreek in Bedrijf

Veel belangstelling voor Bollenstreek in Bedrijf

Minstens duizend bewoners en bezoekers van de Bollenstreek bezochten afgelopen zaterdag een tropische 29ste editie van Bollenstreek in Bedrijf. Ondanks de hitte bezochten zij een of meer agrarische bedrijven in Voorhout en maakten kennis met de wereld van de tuinbouw.

De open dag werd ‘s ochtends officieel geopend door wethouder Marlies Volten van de gemeente Teylingen, die benadrukte hoe belangrijk de agrarische bedrijven zijn voor de economie en voor toerisme en landschap van de Duin- en Bollenstreek. Samen met voorzitter Piet van der Poel hees zij de vlag bij Kallaland-Agriko, een van de zes deelnemende bedrijven.

Foto: René Faas - Bollenstreek in Bedrijf

Er deden heel verschillende bedrijven mee: bollenbedrijven, bloemen- en plantenkwekerijen, handelsbedrijven en een loonbedrijf. Bij alle bedrijven stonden medewerkers en familieleden klaar voor een rondleiding in de schuur of in het veld. Zij beantwoordden alle vragen en vertelden met passie over hun werk. Overal was een organisatie te gast op het gebied van landschap, natuur of erfgoed en ook voor kinderen was er van alles te zien en te doen. Het trekkertreintje, dat tussen de bedrijven op en neer pendelde, zat steeds vol en ook toen het ‘s middags tropisch heet werd, bleven de bezoekers komen. Het publiek werd ontvangen met kannen water en ijsjes.

Bollenstreek in Bedrijf is een initiatief van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) en de Land- en Tuinbouworganisatie Noord (LTO Noord). Piet van der Poel, de voorzitter van het organisatiecomité, kijkt met tevredenheid terug. “Met deze jaarlijkse open dag willen we inwoners en bezoekers van de Bollenstreek nauwer betrekken bij het werk van de agrarische bedrijven en dat is weer goed gelukt. We hebben het aantal bezoekers niet bijgehouden, maar het zijn er zeker meer dan duizend geweest. Na twee jaar zonder open dag was het weer een feest om te zien hoeveel mensen belangstelling hebben voor de tuinbouwsector. Het is belangrijk dat zij met eigen ogen zien wat er in de bedrijven gebeurt en dat ze de ondernemers zelf kunnen spreken.”


Redactie Floranews | 16-08-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS