dinsdag 25 juni 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Na boeren gaan ook tuinders actievoeren

Na boeren gaan ook tuinders actievoeren

Na de boeren gaan nu ook de tuinders actievoeren. De publieksvriendelijke acties staan gepland voor begin september. De tuinders voeren geen actie vanwege de stikstofcrisis, maar voor verlaging van de extreem hoge gasprijzen. Glastuinbouw Nederland is bijna een jaar dagelijks bezig om de politiek te doordringen van de penibele situatie waarin heel veel glastuinbouwbedrijven zich bevinden. "Ondanks alle inspanningen lijkt het er op dat de overheid de glastuinbouw niet wil helpen door iets te doen aan de hoge gasprijzen. Daarom wordt komende weken koortsachtig gewerkt om begin september met een publieksvriendelijke actie te komen", zo laat Glastuinbouw Nederland weten. Volgens voorzitter Adri Bom-Lemstra laat de overheid de tuinders letterlijk in de kou staan. Ze roept ook andere sectoren op zich uit te spreken over de zorgwekkende situatie.

"Als er op korte termijn niks verandert dan zal de situatie voor veel bedrijven de komende maanden nog verder verslechteren. Dat is funest voor een grote groep ondernemers, voor de brede glastuinbouwketen, maar zeker ook voor de energietransitie in ons land." Dat is de boodschap die Glastuinbouw Nederland ook de komende weken en maanden zal blijven herhalen in Den Haag en Brussel. Ondertussen groeit het besef bij de organisatie en bij glastuinbouwondernemers dat het niet bij woorden alleen kan blijven. Daarom is nu het initiatief genomen voor een brede publieksvriendelijke glastuinbouwcampagne, gericht op zowel de politiek als het publiek. 

In samenwerking met een reclamebureau wordt achter de schermen hard gewerkt aan een sympathieke campagne waarbij veelvuldig de media gehaald wordt en de boodschap krachtig uitgedragen wordt. Begin september – op Duurzame Dinsdag – gaat het mediaoffensief van start.


Redactie Floranews | 12-08-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS