woensdag 29 mei 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Nieuwe Dahlia-serie Revelation insectvriendelijk met zomerfrisse kleuren tot in de herfst

Nieuwe Dahlia-serie Revelation insectvriendelijk met zomerfrisse kleuren tot in de herfst

De nieuwe Dahlia Revelation van Dümmen Orange verrast met haar halfgevulde bloemen in vijf zomerse frisse kleuren. De nieuwe soorten zorgen voor vrolijke bonte accenten in tuin en op balkon. En met hun nectar zijn ze een rijke voedselbron voor insecten. De grote, halfgevulde bloemen steken mooi boven het compacte, donkergroene blad uit. Een prachtig contrast. Het schitterende geel van Dahlia Revelation Yellow, het levendige oranje van Dahlia Revelation Orange, het helderroze van Dahlia Revelation Pink en het aantrekkelijke rood van Dahlia Revelation Red vallen zo nog meer op. Bij de tweekleurige Dahlia Revelation Salmon Bicolor wordt het heldergele hart geaccentueerd door de donkere zalmkleur van de omringende bloembladeren die naar de buitenkant lichter worden.

 

De nieuwe serie is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een ware traktatie voor insecten. De bloemen bieden ondanks het feit dat ze halfgevuld zijn, volop voedsel. Dankzij de lange bloeiperiode van ongeveer juni tot de eerste vorst is de voedselvoorziening ook in de herfst borgd.

Voordelen voor kwekers

Dahlia Revelation biedt volgens Dummen Orange ook voor de kwekers een aantal voordelen. Zo vertakt de uniforme serie goed en heeft het gewas minder behoefte aan groeiregulatoren dan conventionele dahliarassen. De planten hebben een gemiddelde groeikracht en kunnen zowel in de kas als buiten worden geteeld. Ze zijn ideaal voor de productie in 17-19 cm containers.

 

Veelzijdige toepassingen

De opgaand groeiende rassen bloeien middelvroeg. De blikvanger komt goed tot haar recht als solitair gewas of in combinatie met andere perk- en balkonplanten of vaste planten. De nieuwe serie biedt ook uitstekende mogelijkheden op het gebied van tuinaanleg en groenvoorziening. De uitgesproken uniforme Revelation-rassen zijn naast gebruik in de tuin, op het balkon of op het terras ook ideaal voor landschapsbeplanting. Het zijn betrouwbare doorbloeiers voor een lang seizoen.
 

 


Redactie Floranews | 09-08-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS