woensdag 6 december 2023
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Plantje.nl gaat planten verpakkingsvrij bezorgen

Plantje.nl gaat planten verpakkingsvrij bezorgen

Plantenwebshop Plantje.nl gaat haar planten voortaan verpakkingsvrij bezorgen. Een ongewone stap voor webshops in het algemeen, maar zeker voor die in de plantenbranche. Het bedrijf is de eerste kamerplantenwebshop van Nederland die kiest voor het verpakkingsvrij bezorgen. De planten worden dus niet langer in kartonnen dozen met opvulmateriaal verpakt. Hiervoor in de plaats gebruikt de webshop herbruikbare bakken, die de bezorger weer meeneemt. 

Wanneer je online artikelen laat bezorgen, kun je doorgaans rekenen op een grote lading verpakkingsafval. Zo ook bij de gemiddelde plantenwebshop. Sinds 2021 zijn bedrijven verplicht om rekening te houden met recycling bij het ontwerpen van verpakkingen. Dit houdt in dat een bepaald percentage van de verpakkingen gerecycled moet worden. Plantje.nl gaat hierin nu een stap verder dan het overheidsbeleid, door de verpakking grotendeels af te zweren.

Voordat het bedrijf de stap naar verpakkingsvrij leveren definitief kon maken was een uitgebreide testfase nodig. Door goed in contact te blijven met haar klanten kon Plantje.nl verpakkingsvrije bezorging optimaliseren. Plantje.nl biedt verpakkingsvrije bezorging op dit moment in de gehele Randstad aan. De ambitie van het bedrijf is om deze service op korte termijn uit te breiden naar de rest van het land. Vooralsnog verloopt verpakkingsvrije bezorging goed in de Randstad, met veel positieve reacties.

Keuze blijft aan klant

Verpakkingsvrije bezorging blijft bij de webshop een optie. Hoewel Plantje.nl deze nieuwe bezorgmogelijkheid aanraadt, is de keuze aan de klant. Traditionele verpakking is vooral makkelijk voor de afzender en vervoerder. Het milieu en de ontvanger zijn hier doorgaans de dupe van. Door verpakkingsvrij te bezorgen blijft de ontvanger niet langer achter met een enorme stapel verpakkingsafval. Met name in grote steden - waar het online bestellen van planten populair is - was dit volgens Plant.nl een irritatiepunt. 


Redactie Floranews | 09-08-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS