zondag 2 oktober 2022
FN TOP logo FN TOP add

Hoe gaat het nu met... Edwin Meijer?

Hoe gaat het nu met... Edwin Meijer?

In onze rubriek ´Hoe gaat het nu met…?´ laten we sectorgenoten aan het woord, die eerder “De 5 vragen aan…“ beantwoord hebben of op een andere manier bij ons in het nieuws geweest zijn. Ze zijn of een andere weg ingeslagen, of hebben sinds die tijd iets meegemaakt dat een enorme impact gemaakt heeft. Hoe gaat het nu met ze en wat zijn ze gaan doen?

In februari 2016 spraken we voor de rubriek “De 5 vragen aan…” met Edwin Meijer, één van de oprichters van Garden Connect, een online marketing bureau voor de tuinbranche. We zijn inmiddels ruim 6 jaar verder en Garden Connect viert dit jaar haar 20-jarig jubileum. Een mooi moment om Edwin weer een paar vragen te stellen.

Wat doe je nu? Hoe ziet jouw functie bij Garden Connect er anno 2022 uit?

Het is leuk om het bericht uit 2016 terug te lezen: het is niet bepaald saai geweest sindsdien! Zowel in de tuinbranche als bij Garden Connect is veel gebeurd. Natuurlijk heeft de Corona-crisis ons geen windeieren gelegd. We zijn in een aantal jaren verdubbeld in het aantal medewerkers. In 2016 waren dat er 23 en nu zitten we op een team van 45.

Mijn functie binnen Garden Connect is niet gewijzigd. Ik ben nog steeds directeur en verantwoordelijk voor sales & marketing. Wel is de invulling van de functie gewijzigd. Ik ben meer bezig met innovatie, zoals onze nieuwe diensten op het gebied van Augmented Reality. Ook besteden we meer geld & tijd aan marketing en het organiseren van events. Het ontmoeten van mensen geeft me veel energie en naast de beurzen die er zijn proberen we zelf dus ook gelegenheden te organiseren waarbij we mensen fysiek spreken.

Het belangrijkste is echter dat ik het minstens net zo leuk vind als in 2016. We hebben leuke klanten, een prettig team en partners met wie we goed samen kunnen werken. Het klinkt een beetje als een cliché, maar het is oprecht leuk om te doen. Het voelt voor mij dus ook niet als werken.

Op de vraag wat je nog graag zou willen oppakken of veranderen antwoordde je 6 jaar geleden dat je meer tijd wilde steken in jullie toen 23 medewerkers. “Als zij nog beter presteren dan profiteren onze klanten daarvan - en uiteindelijk ik zelf ook natuurlijk. Veel bedrijven onderschatten de waarde van medewerkers en het belang van opleiding en coaching en daar wil ik niet bij horen.” In hoeverre is dat gelukt?

Dat is zeker gelukt, maar dat is niet vanzelf gegaan. Vlak voor de uitbraak van Corona hebben we onze interne overlegstructuur gewijzigd om ervoor te zorgen dat we als management betere overlegmomenten hadden met onze medewerkers. Geheel conform de opzet van Scaling Up van Verne Harnish hebben we dus een korte, dagelijkse meeting per afdeling. Daarnaast wekelijks individueel een 1:1 sessie met iedere medewerker en per afdeling een weekly van 2 uur. Tijdens de weekly bespreken we onze doelen, uitdagingen en behandelen we inhoudelijk 2 onderwerpen.

We hebben dit voor Corona geintroduceerd en mede hierdoor konden we vrij makkelijk overschakelen naar thuiswerken. Het fijnst is de weekly. Dit kost weliswaar 2 uur, maar zorgt ervoor dat ieder team uitgebreid stilstaat bij 2 onderwerpen. Hierbij wordt intern kennis gedeeld, discussie gevoerd en nagedacht hoe we problemen op kunnen lossen.

Het leukste onderwerp dat we regelmatig behandelen, is het bespreken van dingen waar we mee moeten stoppen. Snoeien doet groeien, dat is niet alleen in de tuin zo, maar zeker ook in je bedrijf.

Bij Garden Connect houden ze wel van een feestje.

Hoe kijk je terug op de afgelopen zes jaar? Of misschien een betere vraag: Hoe kijk je terug op de afgelopen 20 jaar?

Het is dit jaar 20 jaar geleden dat we Garden Connect opgericht hebben. Een goed moment dus om terug te blikken. Ik vind het leuk dat we vanuit vrijwilligerswerk voor onze voetbalvereniging een bedrijf hebben kunnen opzetten dat voor meer dan 300 tuincentra in 7 landen werkt. We staan daar weinig bij stil maar dat is natuurlijk best bijzonder.

De boodschap die ik ook vaak meegeef aan mensen is om zelf ook vrijwilligerswerk te gaan doen. Het is leuk, je leert nieuwe mensen kennen en wie weet wat er van komt. Als ik het op mijn 18e niet had gedaan, hadden we dit gesprek niet gehad.

Welke gebeurtenis heeft de grootste impact op jouw leven gemaakt?

Zakelijk gezien is de overname van een Engels bedrijf voor ons een grote stap geweest. Voor die tijd, 2012, werkten we veilig voor GRS leden in Nederland en België. We kwamen in gesprek met een Engels bedrijf wat e-mail marketing diensten verleende en na enige tijd samengewerkt te hebben, hebben we het bedrijf overgenomen. In 10 jaar tijd is het VK onze grootste markt geworden en daar zijn we best trots op!

Wat zijn je dromen?

Ik heb niet zoveel dromen. Ik ben redelijk impulsief. Dus als ik iets wil dan doe ik het maar gewoon. Ik verzamel nu liever mooie momenten en herinneringen dan dat ik tot m’n 64ste wacht om te gaan leven. Zo ga ik aan het eind van dit jaar 5 weken op reis. Dat is niet heel praktisch qua werk, maar wel een mooi vooruitzicht. Je weet nooit hoe het leven loopt dus lekker van genieten zolang het kan!

Bron: www.Floranews.com
Leandra de Boef | 04-08-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS