zaterdag 22 juni 2024
FN TOP logo FN TOP add

Jaarlijks Ledencongres Fleuroselect ter ere van 50-jarig jubileum

Jaarlijks Ledencongres Fleuroselect ter ere van 50-jarig jubileum

Bijna 100 afgevaardigden uit 10 landen reisden begin juli af om in Amsterdam het Jaarlijkse Ledencongres van Fleuroselect bij te wonen en te netwerken met vrienden en collega's uit de sector. Gewoonlijk worden de bijeenkomsten mede verzorgd door een van de leden. Deze speciale editie, ter ere van het 50-jarig bestaan van Fleuroselect in 2020, werd volledig door Fleuroselect georganiseerd. Tijdens het congres werden drie nieuwe leden verwelkomd in de organisatie; De Newey Group, Morel Diffusion en Clematis en the Source of Good Climbers.

De feestelijkheden werden geopend door Simon Groot, oprichter en erelid van Fleuroselect. Hij legde uit hoe Fleuroselect is ontstaan en vertelde over de oprichting ervan in 1970. Vervolgens gaven voormalig en huidig secretaris-generaals Sally van der Horst en Ann Jennen een inkijkje in de rijke geschiedenis van de organisatie. Zij deelden tevens enkele recente ontwikkelingen die de kracht van de organisatie in haar huidige vorm laten zien.
 
 
Vervolgens konden de deelnemers genieten van een inspirerende debatsessie, onder leiding van jonge ondernemers, over de rol van planten en bloemen bij het leven in de stad. Nina Sickenga, oprichter van MOSS & HRBS, is gespecialiseerd in totaalprojecten op het gebied van groenontwerp, variërend van tropische binnentuinen en groene daken tot stedelijke agrarische projecten. Denise Stuur en Jorrit Jager, beiden landschapsontwerpers bij Deltavormgroep, zijn experts in ruimtelijke concepten en natuurinclusieve ontwerpen. Jacintha Scheerder, vertegenwoordiger van WE THE FUTURE, stelde een belangrijke vraag: "Hoe zit het met planten in toekomstige steden?" Tot slot deelden Tom van Ruitenbeek en Sam van der Zanden van Upperbloom hun concept voor een duurzame plantservice voor balkons.
 

Leren van het verleden, voorzien in behoeften van het heden, zorgen voor onze toekomst

Om het thema van het Ledencongres kracht bij te zetten, werden tijdens het congres ook bezoeken gebracht aan duurzame groene projecten in de regio Amsterdam. De eerste stop was een informatief bezoek aan Circl, een platform op de Amsterdamse Zuidas, dat is ontworpen en gebouwd volgens circulaire principes. De oorsprong van de Nederlandse tuinbouw kwam tot leven in het Tuinbouwmuseum Historische Tuin in Aalsmeer, met onder meer een kleine Nederlandse bloemenveiling in de oorspronkelijke veilingzaal. De evolutie van de tuinbouw in Nederland werd hier nauwkeurig uiteengezet aan de hand van historische documenten, foto's en tuingereedschap. De congresdeelnemers kregen ook de kans om in de grote showtuin een uitgebreide 'heirloom collectie' van uitgesproken oude planten en -variëteiten te bewonderen. In het Flower Art Museum bezochten de deelnemers de tentoonstelling 'The Floral Album' en woonden ze de boekpresentatie bij van 'Bloom: Art, Flowers and Emotion', door Rachel Giles, met belangrijke kunstwerken uit de Tate Gallery waarin bloemen een hoofdrol spelen. Tot slot bezocht de delegatie FloriWorld. Kijkend naar de hedendaagse tuinbouw, biedt dit nieuwe initiatief een leuke en educatieve verkenningstocht door de wereld van bloemen en planten, waarbij mensen bewust gemaakt worden van de belangrijke bijdrage van deze gewassen aan welzijn en gezondheid.

 

Gold Medal Winners 2023

Het Jaarlijkse Ledencongres bereikte haar hoogtepunt in Restaurant De Kas in Amsterdam voor het afsluitende diner. Hier werden de Gold Medals uitgereikt aan de award-winnaars van 2023. Vier rassen scoorden het best op de beoordelingscriteria, waaronder innovatie, praktisch gebruik, bloeirijkheid en tuinprestatie. Fleuroselect-voorzitter Karol Pawlak en secretaris-generaal Ann Jennen reikten de certificaten en medailles uit aan de winnaars:

 

Peter Denney, algemeen directeur bij SeedSense voor Helianthus annuus Lemon Cutie
Gerard Werink, Commercieel directeur en Juul van Loon, Head of Business International bij Syngenta Flowers voor Helenium autumnale HayDay Golden Bicolor
Anne Leventry, Directeur en Carsten Leth, Global Business Manager Potplanten bij PanAmerican Seed voor Rudbeckia fulgida var. sullivantii Goldblitz
Rob van der Voort, Eigenaar bij Van Hemert & Co voor Verbena bonariensis Vanity

2023 - Verenigd Koninkrijk
Het 52e Fleuroselect Jaarlijkse Ledencongres vindt in de zomer van 2023 plaats in het Verenigd Koninkrijk. Hoogtepunten zijn onder andere bezoeken aan Floranova, Mr. Fothergills en de RHS Hyde Hall proefvelden.


Redactie Floranews | 02-08-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS