zondag 26 mei 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Prijswinnaars van productcompetitie exoten, snijanthurium, potorchidee en potanthurium

Prijswinnaars van productcompetitie exoten, snijanthurium, potorchidee en potanthurium

Op 28 juli zijn op de Floriade Expo 2022 de prijswinnaars van de productcompetitie Exoten, snijanthurium, potorchidee en potanthurium bekend gemaakt. Aichi pref. Takashi Fujii uit Aichi, Japan, HouwenPlant uit Hoek van Holland, VG Orchids uit De Lier en Anthogether Bouman Anthuriums uit Berkel & Rodenrijs zijn de winnaars van de achtste productcompetitie. In totaal deden er 80 inzendingen uit Nederland, België, Zuid-Afrika en Japan mee aan de productcompetitie. Deze zijn verwerkt in een prachtige show, die te bewonderen is door het publiek van de Floriade.

Juryvoorzitter Aad van der Knaap en Jan Willem Griep, directeur speciale projecten bij Floriade Expo 2022, reikten tijdens een bijeenkomst met de prijswinnaars in The Greenhouse van de wereldtentoonstelling de prijzen uit. De drie best beoordeelde inzendingen per productgroep ontvingen een Floriade Award in de kleuren goud, zilver of brons en een hierbij behorend certificaat.

De eerste prijs van de productgroep Exoten viel ten deel aan Aichi pref. Takashi Fujii uit Aichi uit Japan voor Gloriosa superba 'Zen' met een score van 9.43.
De eerste prijs van de productgroep Snijanthurium is gewonnen door Anthogether Bouman Anthuriums voor Anthurium 'Extase' met een score van 9.40.
De eerste prijs van de productgroep Potorchideeën was voor VG Orchids De Lier voor Phalaenopsis nr. 366353 met een score van 9.48.
De eerste prijs van de productgroep Potanthurium is uitgereikt aan HouwenPlant uit Hoek van Holland voor Anthurium 'Micra' met een score van 8.60.

Floriade Excellence Award 2022

De Floriade Excellence Award 2022 ging naar Anthogether Bouman Anthuriums voor hun Anthurium 'Extase' (snijanthurium). Het juryrapport sprak van een product dat door zijn prachtig wit-groene kleur een enorme aanvulling op het sortiment is en uitstekend past in de huidige 'groene' trend. Omdat de bloem schuin op de steel staat, krijgt de uitstraling nog meer exposure. Het is een sterke soort, die zichzelf goed zal verkopen en dat is niet alleen om zijn naam!

Consumentenkeuring

De potanthurium Anthurium 'Summer Love' van Anthuriumkwekerij Evanty, de exoot Protea cynaroides van FreshCap, de snijanthurium Anthurium (Andreanum grp) 'Safari' van Antogether Bouman en de potorchidee Dendobrium nobile 'Sunny Eyes\' van De Hoog Orchids zijn alle met de hoogste score in een onder consumenten gehouden keuring in The Green House geëindigd. Deze keuring bestond uit 35 inzendingen met de hoogste scores uit de vier gehouden productcompetities.
 


Redactie Floranews | 01-08-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS