dinsdag 29 november 2022
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Holland Dahlia Event 2022

Holland Dahlia Event 2022

Van woensdag 7 tot en met vrijdag 9 september wordt het Holland Dahlia Event georganiseerd. De Dahlia is ontzettend populair. De lange bloei en de verscheidenheid aan bloemvormen en bloemkleuren maken de Dahlia geliefd. Knollenkwekers, bloemenkwekers en exporteurs hebben dit jaar de handen weer ineengeslagen voor een prachtig dahlia-event. Tijdens deze 6e editie openen verschillende bezoeklocaties in de omgeving van Lisse hun deuren; Kasteel Keukenhof, CNB Showtuin/De Tulperij, FBT Showtuin/The Tulip Barn, Showtuin Henk van Eeuwijk en Fred. De Meulder Export B.V. Aansluitend zal de Stichting Dahlia Mozaïeken zich van haar beste kant laten zien en zijn zaterdag 10 en zondag 11 september 2022 op vele locaties in de Bollenstreek dahliamozaïeken te bewonderen.

Bij Kasteel Keukenhof is deze zomer een vernieuwd dahlia-assortiment te zien in de tuin van het kasteel en in de ommuurde tuin van het Frederik’s Hof. Tijdens de dagen van het Holland Dahlia Event zijn dahlia-objecten te zien, die gemaakt worden door studenten van het Clusius College Alkmaar afdeling Bloem & Design. Dit jaar is het thema van deze objecten ‘The Art of Dahlia’. De schetsen die we van de studenten hebben gekregen, maken ons erg benieuwd naar de uitvoering van hun kunstzinnige projecten.

De praalwagen ‘Als een vis in het water’ van corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem is dit voorjaar door de jury uitgeroepen tot mooiste praalwagen van het Bloemencorso van de Bollenstreek. Deze dubbele praalwagen zal tijdens het Holland Dahlia Event opnieuw te bewonderen zijn. Nu volledig bedekt met dahlia’s. 


Redactie Floranews | 29-07-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS