vrijdag 1 december 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Meerwaarde is de kers op de taart - #blog

Meerwaarde is de kers op de taart - #blog

Toen ik voor het eerst te maken kreeg met het sturen en ontvangen van tikkies wist ik het direct. Het gaat om gemak en het toevoegen van meerwaarde zonder dat daar extra menselijke handelingen bij komen kijken. Ik dacht gelijk als je het dan toch bouwt, maak het dan zo leuk mogelijk. Klanten willen verrast worden, ze willen de meerwaarde voelen. Dat is het verschil tussen een gewoon bedrijf en een topbedrijf.

We zitten in een fase waarin de vergrijzing nog verder toe zal nemen en de arbeidsmarkt dus met minder mensen hetzelfde werk moet gaan doen. Gaan we dan allemaal nog harder werken? Zelf ben ik van mening dat de productiviteit van de gemiddelde werknemer omhoog moet. Daar komt automatisering en digitalisering om de hoek kijken. Als een systeem tijd bespaart, levert het een meerwaarde. Hetzelfde geldt voor de werkdruk.

Wat vaak wordt vergeten, is dat we met automatisering een stuk emotie en soms ook wel bewustzijn weghalen. De kunst is om hier de psychologie aan toe te voegen. Wanneer wek je een positieve emotie op bij de klant? Wanneer krijg je iemand intrinsiek gemotiveerd om met jouw bedrijf/merk samen te werken? Het is een uitdaging. Eén die nooit ophoudt vanwege de veranderende generaties. Wie had 15 jaar geleden gedacht dat de nieuwe generatie zelf bepaalt wanneer, waar en hoe ze naar een film kijken? Het gaat snel, heel snel.

Kortom, ik voel van jongs af aan al de passie om digitalisatie en automatisering leuk te maken. Hoe kan je ervoor zorgen dat het een meerwaarde wordt voor je bedrijf? Dat is waar ik elke dag mee bezig ben. Een geniaal voorbeeld is de eerdergenoemde app Tikkie, ik hoef denk ik niet meer uit te leggen wat de app inhoudt. Maar wat ik wel nog wil benadrukken is dat Tikkie een handeling (overmaken van geld) gemakkelijk heeft gemaakt en nog ‘’bijna’’ leuk ook. Een standaard giphy of een zelfgemaakte giphy en zelfs mijn ouders weten hoe het werkt. Win, win, win. En ga me nou niet vertellen dat het een makkelijke branche is, want de bankenwereld is nog stoffiger dan stoffig. Tikkie, respect!

‘’Maar dat zijn de grote bedrijven…’’ Nee, dat zijn bedrijven die een stap durven te zetten om digitalisatie van processen ook leuk te maken. Ik kan met zekerheid zeggen dat je dit in elk bedrijf kan toepassen, van een klein bedrijf tot een corporatieve organisatie. Iets leuk maken hoeft niet altijd compleet vernieuwend te zijn. Het zit hem in het aanpassen van variabelen.

Met team Deboprojects maken wij digitalisatie in jouw bedrijf leuk en verrassend. Wanneer je de keuze durft te maken om deze stap te zetten, zal je zien wat voor effect het heeft in en rond jouw organisatie. Geef eens een reden waarom je het niet leuk zou willen maken.

Harm Koningen | Mede-eigenaar Deboprojects
Connect via Linkedin of bel op 06 48839294. 

Bron: www.Floranews.com
27-07-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS