maandag 4 maart 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Growcoon wint innovatieprijs op Salon du Végétal

Growcoon wint innovatieprijs op Salon du Végétal

Stek- en zaaiplug Growcoon heeft onlangs het Concours Innovert gewonnen. De prijs wordt in september officieel uitgereikt aan Klasmann-Deilmann op de Salon du Végétal in Frankrijk. De Growcoon heeft de innovatieprijs gewonnen in de categorie ´Producten en diensten voor de verkoop en het gebruik van planten´.

De prijs wordt in het bijzonder uitgereikt als erkenning voor het feit dat het product volledig biologisch afbreekbaar is. Aangezien het het gebruik van conventionele plastic trays en potten vermindert, bevordert het de duurzaamheid in de commerciële tuinbouw. Tegelijkertijd bevordert de plug een optimale wortelontwikkeling als basis voor een gezonde plantengroei.

De Growcoon wordt gebruikt voor de opkweek van jonge planten tijdens de eerste groeifase om de wortelkluiten te stabiliseren en te beschermen. Het maakt eerder verpotten en snellere levering van zaailingen mogelijk. Bovendien kunnen telers met Growcoon een los, goed doorlatend opkweeksubstraat blijven gebruiken, wat een ideale wortelvorming en ontwikkeling van de jonge planten bevordert. 

De Growcoon wordt geproduceerd door Maan Biobased Products en Klasmann-Deilmann heeft de exclusieve internationale marketingrechten. 

 

 


Redactie Floranews | 22-07-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS