donderdag 28 september 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Winnaars productcompetitie Zomerbloemen overig en Gerbera in het zonnetje gezet bij Floriade

Winnaars productcompetitie Zomerbloemen overig en Gerbera in het zonnetje gezet bij Floriade

Paul Vernooij uit Haalderen en Team The Greenhouse uit Almere zijn de winnaars van de zevende productcompetitie in The Green House op Floriade Expo 2022. De Floriade Excellence Award 2022 werd uitgereikt aan Villa Gerbera. In totaal streden 121 inzendingen uit Nederland, Japan, Duitsland, Israël en Kenia in de productcompetitie Zomerbloemen overig en Gerbera. In totaal worden tijdens de Floriade Expo 13 productcompetities georganiseerd door Royal FloraHolland.

Juryvoorzitter Aad van der Knaap en Jan Willem Griep, directeur speciale projecten bij Floriade Expo 2022, reikten tijdens een bijeenkomst met de prijswinnaars in The Greenhouse van de wereldtentoonstelling de prijzen uit. De drie best beoordeelde inzendingen per productgroep ontvingen een Floriade Award in de kleuren goud, zilver of brons en een hierbij behorend certificaat.

De eerste prijs van de productgroep overige zomerbloemen is gewonnen door Paul Vernooij uit Haalderen met de Acanthus mollis. De score was 9.33. De eerste prijs van de productgroep Gerbera was met een score van 9.43 voor Team The Greenhouse uit Almere met Gerbera mini Canizares. De Floriade Excellence Award 2022 werd door Winfried Versluis van Stimuflori uitgereikt aan Dean Zuidgeest van Villa Gerbera voor Gerbera grootbloemig bolvormig Pomponi Power Ball.

De inzending van Villa Gerbera met de Gerbera grootbloemig bolvormig Pomponi Power Ball en de inzending van Paul Vernooij uit Haalderen met Acanthus mollis zijn beide met de hoogste score in een onder consumenten gehouden keuring in The Green House geëindigd.

De volgende competitiedag vindt plaats op woensdag 27 juli aanstaande en betreft exoten, snijanthurium, potorchideeën en potanthuriums. 

Hieronder het totaaloverzicht van de winnaars van de competitiedag.

Overzicht prijswinnaars 13-07
Uitslag Floriade Expo productcompetitie overige zomerbloemen d.d. 13 juli 2022
Golden Award (1e prijs): score 9.33
Product: ; Acanthus mollis
Kweker: ; Paul Vernooij uit Haalderen
Juryrapport: ; Mooie tak en mooie kleur. Aansprekende inzending

Silver Award (2e prijs): score 9.32
Product: ; Phlox Diamonds soft pink
Kweker: ; CV Gebr. Van Ruiten uit Lisse
Juryrapport: ; Mooie inzending met goede bloembezetting en mooi blad

Bronze Award (3e prijs): score 9.31
Product: ; Molucella laevis
Kweker: ; Paul Vernooij uit Haalderen
Juryrapport: ; Mooie lengte en volle takken met heldere kleur. Grote sierwaarde en zeer mooi om te verwerken in een boeket. Knappe teeltprestatie. Met de bijzondere vorm is deze Molucella laevis gewild bij arrangeurs.

Uitslag Floriade Expo productcompetitie Gerbera d.d. 13 juli 2022
Golden Award (1e prijs): score 9.43
Product: ; Gerbera mini Canizares
Kweker: ; Team The Greenhouse uit Almere
Juryrapport: ; Heel mooi uniform qua kleur steel en grote van bloem. Zeer mooi en uniform ook de bi-color kleur wat normaal erg lastig is. Mooie, uniforme ‘vlam’ in de bloem.

Silver Award (2e prijs): score 9.37
Product: ; Gerbera mini bolvormig Gerrondo Terra Cupid
Kweker: ; Team The Greenhouse uit Almere
Juryrapport: ; Prachtige uniforme partij en stevige stelen. Goed bolvormig, mooie uniforme kleur. Bol is zoals een bolvormige moet zijn.

Bronze Award (3e prijs): score 9.33
Product: ; Gerbera grootbloemig bolvormig Pomponi Power Ball
Kweker: ; Villa Gerbera uit Honselersdijk
Juryrapport: ; Een bloem die zijn naam echt eer aandoet. Met de krachtige uitstraling en schitterende kleur is het een opvallende verschijning. De roze kleur loopt mooi uit naar de witte kleur. Prachtig gevuld en in vaktermen ‘goed gelaagd’. Mooie erg uniforme partij met grote bloemen en stevige steel. Mooie bol, erg uniform, absolute eyecatcher. Vrolijke mooie bloem. 


Redactie Floranews | 18-07-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS