donderdag 28 september 2023
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Investeringsco÷peratie Horticoop blikt terug op transitiejaar

Investeringsco÷peratie Horticoop blikt terug op transitiejaar

Horticoop’s heeft het jaarverslag van 2021 gepubliceerd. In een indrukwekkend naslagwerk in magazinevorm blikt de coöperatie terug op 2021. Het jaar dat in het teken stond van de transitie van inkoopcoöperatie naar investeringscoöperatie. In dit jaar werd 3 miljoen euro nettowinst genoteerd, een EBITDA van 9,9 miljoen euro en een netto-omzet 142,6 miljoen euro.

Voorzitter Joris Elstgeest: “Na een turbulent jaar met een pandemie die doorraasde, veranderende behoeften en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tuinbouw, maken we de balans op. Dat doen we dit keer in een andere vorm dan men van ons gewend is. We zijn namelijk trots op wat we hebben bereikt en delen dat graag. Want hoewel het een veelbewogen jaar was door de wereldwijde coronapandemie, heeft 2021 voor Horticoop ook veel goeds gebracht.”

Het jaarverslag neemt lezers mee in de belevingswereld van de coöperatie. Waar een jaarverslag vaak droge stof bevat, heeft de investeringscoöperatie er dit keer voor gekozen om een 54-pagina’s tellend gedrukt bewaarexemplaar uit te geven. Het naslagwerk geeft verdieping door interviews met onder andere branchegenoten, achtergrondverhalen en interessante inzichten van en voor de leden van de coöperatie.

Hoewel het jaarverslag een terugblik is, kijkt Horticoop in het jaarverslag ook vooruit, met een verwachtingsvolle blik op de toekomst van de tuinbouwsector. "Want in 2021 mag dan het startschot zijn gegeven voor de investeringscoöperatie, 2022 is het jaar dat Horticoop verder bouwt. Aan het nieuwe Horticoop, aan het investeringsportfolio en aan de relatie met de leden. Het jaarverslag 2021 zet daarmee de toon voor de toekomstgerichte koers van investeringscoöperatie Horticoop." 


14-07-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS