zondag 2 oktober 2022
FN TOP logo FN TOP add

Blue Radix met Crop Controller genomineerd voor Computable Award

Blue Radix met Crop Controller genomineerd voor Computable Award

Blue Radix is met de Crop Controller genomineerd voor een Computable Award in de categorie Digitale Innovatie. De ai-specialist levert oplossingen die kunstmatige intelligentie toevoegen aan de dagelijkse beslissingen in de glastuinbouw. Hierbij gaat het vooral om het optimaliseren van processen rondom klimaatbeheersing, irrigatie en energievoorziening. De Computable Awards worden op 5 oktober 2022 voor de zeventiende keer op rij uitgereikt.

De sector wordt geconfronteerd met een afnemend aantal mensen met teeltexpertise in kassen. Tegelijkertijd wordt energiemanagement steeds complexer: kosten gaan omhoog en de transitie naar duurzame energie moet worden ingevuld. Met Crop Controller van Blue Radix kunnen glastuinders deze uitdagingen ombuigen tot kansen. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om de Crop Controller van Blue Radix te nomineren in de categorie Digitale Innovatie. Stemmen op Blue Radix kan via https://awards.computable.nl/stem/

Laurens van der Spek, COO bij Blue Radix en medeverantwoordelijk voor het IT-domein: “We zijn erg blij met deze nominatie! Het is een hele mooie erkenning voor ons team en onze partners Outsystems en Microsoft. Afgelopen jaren hebben we hard gewerkt aan onze innovatieve dienst Crop Controller, die autonoom telen in kassen wereldwijd mogelijk maakt. Dit vraagt om een veilig, robuust en schaalbaar IT-landschap. Het is het fundament voor het optimaal presteren van onze algoritmes en onze dienst. Autonoom telen vereist het hoogste kwaliteitsniveau en moet altijd draaien. Dat we dit hebben bereikt en dat deze innovatie in de glastuinbouw gezien en zelfs erkend wordt in de ICT-markt is een erg mooie waardering.”

Crop Controller is een businessapplicatie met een reeks algoritmes die telers een digitaal brein biedt voor hun kas. Algoritmes gaan uiteindelijk de wereld voeden. Telers kunnen op basis van hun strategie, actuele meetwaarden van sensoren in de kas, historische gegevens en data van derden (zoals lokale weerdata) hun kasklimaat optimaliseren, hun water- en energieverbruik verminderen en hun operationele risico’s en ecologische voetafdruk beperken. Telers kunnen slimmer, efficiënter en effectiever opereren. Crop Controller presenteert namelijk niet alleen data maar stuurt ook daadwerkelijk het operationele proces. Deze applicatie is ontwikkeld op basis van het low-code platform van OutSystems met een eigen team ontwikkelaars en waarbij de algoritmes draaien in een Microsoft Azure-omgeving.

Ook OutSystems en Microsoft zijn onderdeel van de nominatie. Crop Controller is ontwikkeld op basis van het low-code platform van OutSystems, met een eigen team ontwikkelaars, waarbij de algoritmes draaien in een Microsoft Azure-omgeving.


14-07-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS