zondag 2 oktober 2022
FN TOP add FN TOP logo

ISO Group breidt uit in Amerika

ISO Group breidt uit in Amerika

ISO Group breidt uit in Amerika. De leverancier van hightech industriële machines voor de bedekte tuinbouw opent per 1 september een nieuw kantoor in Richmond, Virginia. ISO Group USA, Inc. wordt verantwoordelijk voor sales en service voor nieuwe en bestaande klanten in Noord-Amerika. ISO Group heeft er tot nu toe altijd voor gekozen om de verkoop en service op de machines in eigen beheer te houden, maar voor deze stap is een eigen vestiging noodzakelijk, in dezelfde tijdzone. Zo kan het bedrijf in de regio beter inspelen op vragen van nieuwe en bestaande klanten en een hogere servicegraad bieden.

Nog maar 7 jaar terug, gingen voor ISO Group de eerste machines langzaamaan richting Noord-Amerika. Noord-Amerika was voor die tijd nog geen serieuze afzetmarkt voor ISO Group. Dat is de laatste jaren sterk veranderd en de focus kwam binnen ISO Group dan ook steeds meer op Amerika te liggen. Zo werden klanten steeds vaker actief bezocht en werden ook beurzen en congressen aangedaan. Inmiddels gaat zo’n 30 procent van de machines naar Amerika en Canada. 

“Noord-Amerika is een sterke groeimarkt voor de automatiseringsoplossingen van ISO Group. Het land heeft inmiddels dezelfde uitdagingen als Noord-Europa wat betreft de beschikbaarheid van arbeid en de steeds hoger wordende lonen”, aldus Wim van der Meijden, CEO van ISO Group BV.

De focus van ISO Group USA zal liggen op service en verkoop in Amerika. In eerste instantie zullen hiervoor Nederlandse specialisten lokaal worden ingezet, ondersteund door een lokaal team. De productie en ontwikkeling van de machines zal in eerste instantie nog voornamelijk in Nederland plaatsvinden. “De kennis en de mogelijkheden die we in Gameren hebben zijn niet zomaar te kopiëren naar Noord-Amerika. Ook zien we dat de vragen voor nieuwe machines en innovatieve oplossingen nog steeds voornamelijk uit Nederland komen. Echter sluiten we niet uit dat ook productie in de toekomst in Amerika plaats zal gaan vinden”, aldus Van der Meijden.

Richmond is geen toevallige keuze. “Er zijn meerdere steden en regio’s bezocht, maar de concentratie van tuinbouw aan de Oostkust van Noord-Amerika, het gunstig gelegen internationale vliegveld in Richmond en het nabijgelegen Washington maakt het de ideale uitvalsbasis voor ISO Group. Ook de nabijgelegen haven voor de import van machines uit Nederland geeft ISO Group de mogelijkheid om vanuit Richmond de machines gereed te maken voor de klant", legt Raymond van den Berg uit. Hij is binnen ISO Group verantwoordelijk voor sales in Noord-Amerika.


Redactie Floranews | 14-07-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS