vrijdag 19 april 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Nieuwe meermalige bloemendoos Fc523 biedt 25 procent beladingsvoordeel

Nieuwe meermalige bloemendoos Fc523 biedt 25 procent beladingsvoordeel

Royal FLoraHolland heeft in nauwe samenwerking met diverse handelsbedrijven en aanvoerders een nieuwe efficiënte meermalige bloemendoos geïntroduceerd: Fc523. De 80 cm bloemendoos levert volgens de veiling meer dan 25 procent beladingsvoordeel op voor retailstromen naar Engeland. De nieuwe meermalige bloemendoos Fc523 is een kortere variant van de bestaande bloemendoos Fc519, namelijk 80 cm in plaats van 100 cm. "We hebben deze nieuwe doos in nauwe samenwerking met exporteur SuperFlora ontwikkeld, die veel bloemen in Engeland afzet. Daarnaast zijn er nog meer kopers en kwekers bij de ontwikkeling betrokken geweest."

Fc523 is hoofdzakelijk bedoeld voor de Engelse retailketen, waar bloemen met kortere steellengte in meermalige dozen op pallets naar toe gaan. Bij gebruik van de huidige Fc519 geeft dit relatief veel transport van ongewenst ‘lucht’. De nieuwe meermalige bloemendoos Fc523 lost dit op. De kortere doos zorgt voor transport van kortere bloemen zonder beladingsverlies. Daarnaast past Fc523 perfect op een Europallet, waardoor er 33 pallets in plaats van 26 in een vrachtwagen passen. Het gebruik van de nieuwe doos levert zo een beladingsvoordeel op van ruim 25 procent. Fc523 zorgt hiermee voor lagere ketenkosten en minder CO2-uitstoot.

Erwin Boeters, Manager Transport & Equipment bij SuperFlora: “Met de overstap naar de Fc523 bloemendoos zien wij als SuperFlora een kans om te verduurzamen, en tegelijkertijd de stijgende transport- en brandstofkosten tegen te gaan. Binnen belangrijke productgroepen kunnen we een verschil maken in het aantal transportbewegingen en zo onze global footprint reduceren. We zijn verheugd dat dit in samenwerking met Royal FloraHolland en een aantal van onze vaste leveranciers tot stand is gekomen."

FloraHollans is eerst gestart met een pilot. In het najaar wordt de introductie van de Fc523 gefaseerd uitgerold. Dit om voldoende beschikbaarheid te kunnen geven aan de primaire doelgroep en om voldoende voldoende dozen te kunnen laten maken en de pool te vullen.

Bloemendoos Fc519 blijft ook gewoon bestaan in de fustpool. "Deze bloemendoos gebruiken veel kwekers en kopers voor allerhande producten en markten. De Fc523 pool blijft bescheiden van omvang en de zogenaamde ‘pieken’ in de handel naar Engeland, zoals rond Moederdag, gaat Fc519 opvangen. "

De vrijgave van de nieuwe meermalige bloemendoos Fc523 voor nieuwe gebruikers verloopt in eerste instantie via het Klant Contact Center.

bron en foto: Royal FloraHolland


Redactie Floranews | 13-07-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS