woensdag 27 september 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Veiling Rhein-Maas ziet omzet licht dalen

Veiling Rhein-Maas ziet omzet licht dalen

Veiling Rhein-Maas heeft in de eerste helft van 2022 een productomzet van 238 miljoen euro gerealiseerd, wat een lichte daling ten opzichte van het vorig jaar betekent. Naast het tekort aan geschoolde arbeidskrachten wordt de huidige marktsituatie ook door kostenstijgingen op diverse gebieden, bijvoorbeeld in de energiesector, beïnvloed. 

De marktsituatie voor snijbloemen was in het 2e kwartaal bevredigend en de aantallen lagen op het niveau van het voorgaande jaar. Voor potplanten, vooral voor het seizoensassortiment perk- en balkonplanten, vaste planten en boomkwekerijproducten, blijft de situatie gespannen. In verband met de marktsituatie eind mei is de maatregel genomen dat outdoor potplanten voorlopig alleen in A1-kwaliteit mogen worden aangevoerd, om een overaanbod te voorkomen. De verkoop van indoor producten daarentegen bleef stabiel.

Begin juni werd Veiling Rhein-Maas door de certificeringsorganisatie Flocert officieel Fairtrade gecertificeerd. Deze certificering bevestigt dat Veiling Rhein-Maas voldoet aan de Fairtrade-normen voor handelaren en voor bloemen en planten. Veiling Rhein-Maas is daardoor op dit moment de enige bloemen- en plantenveiling die Fairtrade-producten in vakhandelskwaliteit aanbiedt. Momenteel worden op de marktplaats rozen aangeboden die overeenkomstig de Fairtrade-criteria zijn geproduceerd.


Redactie Floranews | 11-07-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS