zondag 2 oktober 2022
FN TOP logo FN TOP add

Royal FloraHolland bouwt Aalsmeer-Oost duurzaam en streeft naar ‘Very Good’

Royal FloraHolland bouwt Aalsmeer-Oost duurzaam en streeft naar ‘Very Good’

Royal FloraHolland ontwikkelt met de nieuwbouw Aalsmeer-Oost in totaal zo’n 135.000 vierkante meter aan hoogwaardige sierteeltbedrijfsruimtes. Deze worden gebouwd met duurzame en zoveel mogelijk circulaire bouwmaterialen en -technieken. Met de nieuwbouw van Aalsmeer-Oost streeft de veilingcoöperatie naar het wereldwijd erkende duurzaamheidskeurmerk BREEAM Very Good. 

"Voor onze medewerkers wordt Aalsmeer-Oost straks een nieuwe, inspirerende omgeving met een aangenaam werkklimaat", stelt de veiling. Zo wordt er bijvoorbeeld een Warmte-Koude-Opslag gemaakt in de bodem. Ook zijn de loadingdocks op de nieuwe locatie geschikt voor extra lange vrachtwagens. Deze kunnen meer vracht vervoeren en zo kilometers besparen. Hiermee wordt de CO2-uitstoot gereduceerd. Meervoudig grondgebruik van het dak combineert efficiënt parkeren, ruimte voor 10.000 vierkante meter aan zonnepanelen en de opslag van stapelwagens met fusten die zo aan het zicht worden onttrokken.

Voor een verbeterde klimaatadaptie en biodiversiteit komt er rondom de Sierteeltstraat een compleet groenplan. Langs de N201 en bij de ingang nabij FloriWorld komt een groene kraag. Ook komen er smalle, veervormige bomen zoals populieren waar het vrachtverkeer ongehinderd langs kan. Hieronder komen vaste bloemrijke planten, gemengde hagen en bloemrijk gras.

Het gebouw wordt multifunctioneel gebouwd, met oog op de toekomst. De vrije hoogte van 10,7 meter en de vlakke vloer die veel gewicht kan dragen, zoals in de modernste logistieke gebouwen, maken het gebouw toekomstbestendig voor meerdere doeleinden en eventuele nieuwe functies.


Redactie Floranews | 12-07-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS