dinsdag 23 juli 2024
FN TOP logo FN TOP add

MNP Suntory frist bedrijfsstrategie en visuele identiteit op

MNP Suntory frist bedrijfsstrategie en visuele identiteit op

Na 35 jaar samenwerken in het veredelen, testen, selecteren, vermarkten en licenseren van innovatieve perkplanten heeft MNP / Suntory besloten om haar identiteit een re-branding te geven. Het bedrijf dat al sinds 1989 gevestigd is in Leimuiderbrug heeft hierbij gekozen voor een nieuw onderscheidend vermogen dat hun nieuwe strategie en marktbenadering weerspiegelt.

"Als we terugkijken op onze unieke geschiedenis dat begon als Moerheim in 1888, zijn we sindsdien al pioniers geweest in het op de markt brengen van onze producten. Nu, bijna 135 jaar later is het nog steeds onze passie om de wereld unieke en kwalitatief hoogwaardige binnen- en buitenplanten te geven die de moderne consument gelukkig maken en de wereld kleurrijker, zoals we dat in onze nieuwe video belichten. Daarnaast willen we altijd nieuwe markten creëren, in plaats van bestaande markten aan te vullen", aldus Erwin Giezen, Head Marketing, Communication & Trade.

De nieuwe slogan "the plant pioneers", belichaamt de visionaire en ondernemende geest van het bedrijf. De komende jaren worden met een nieuw bewustzijn en een trotse en uitgesproken communicatieve houding tegemoet getreden: hun nieuwe motto is kritisch en bescheiden blijven, maar veel vaker praten over bereikte mijlpalen en successen.

"Om als veredelaar succesvol te zijn, moeten we onze planten naar de mensen brengen. We hebben een proactieve en creatieve marktbenadering nodig voor de toekomst, waarbij we van een push- naar een push-pull-strategie gaan om ons speelveld te verbreden. Ons doel is om onze bekende handelsmerken geleidelijk op te schalen tot sterke consumentenmerken", vervolgt Giezen.

Om dit nieuwe doel te bereiken, heeft MNP / Suntory een nieuwe house of brands strategie gecreëerd die al hun “power brands” zoals Surfinia, Sundaville, Granvia, Princettia, Surdiva, Senetti en Beedance met elkaar verbindt. Met deze onderscheidende propositie willen zij de sierteeltmarkt op zijn kop zetten door hun merken zichtbaarder en herkenbaarder te maken voor de eindconsument die de planten in de winkel ziet staan.

"Het hebben van een sterke corporate branding stelt ons in staat om herkenbaarder en zichtbaarder te zijn in de gehele supply chain en bij stakeholders, maar ook voor interne- en employer branding doeleinden. Daarbij hebben we ook onze communicatiestrategie geactualiseerd (www.mnpflowers.com), om niet alleen vermeerderaars en telers te bereiken zoals we altijd al deden, maar ook exporteurs, groothandels, (online) retail en zelfs consumenten. Uiteindelijk kunnen we onze toekomstige genetica sneller en efficiënter op de markt brengen", vertelt Giezen.

De nieuwe "plant pioneers badge" zoals ze het zelf noemen, vormt de kern van hun nieuwe merkidentiteit. Deze badge bestaat uit een bovenste gedeelte dat een kas/laboratorium voorstelt en staat voor innovatie & trends, terwijl het onderste deel een plantenlabel voorstelt en staat voor de strategische branding & marketing van hun producten.


08-07-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS