dinsdag 25 juni 2024
FN TOP logo Beurs agenda sierteelt

DLG neemt logistieke activiteiten van GIST Nederland over

DLG neemt logistieke activiteiten van GIST Nederland over

Daily Logistics Group (DLG) neemt de logistieke activiteiten van GIST Nederland over. De overname betreft de logistieke diensten in de Benelux en naar het Verenigd Koninkrijk van voornamelijk bloemen en planten. DLG neemt het DC in Bleiswijk, 145 eenheden en 75 medewerkers over.

“Het bloemen- en plantensegment past uitstekend bij onze bestaande diensten. Met de overname van GIST Nederland creëren wij direct een stevige zetel binnen dit marktsegment", vertelt Joost Visbeen, CEO van de Daily Logistics Group(DLG). "Met deze schaalvergroting kunnen we onze klanten een nog breder dienstenportfolio aanbieden. Ook is schaalgrootte noodzakelijk om mee te kunnen in de flexibiliteit, energietransitie en digitaliseringsslagen in onze sector.” 

Julian Bailey, MD van Gist Nederland: “De verkoop van deze activiteiten is een strategische keuze om verdere focus in de onderneming aan te brengen. Wij zijn heel blij dat onze mensen bij een echt familiebedrijf als DLG terecht zijn gekomen”. Daily Logistics Group heeft als familiebedrijf 135 jaar ervaring. Het is sterk in het nationaal en internationaal verbinden van logistieke stromen, met als uitgangspunt  multimodale combinaties van weg, water en spoor. De stromen van en naar het Verenigd Koninkrijk zijn een groot fundament van DLG Dailyfresh en hierin blijven zij uitbouwen. Ook de andere divisies DLG Perishables en DLG Overseas zijn fors in ontwikkeling om deze ambities binnen heel Europa en het Verenigd Koninkrijk te verwezenlijken.

Gist heeft wereldwijd meer dan 6.000 werknemers en biedt een volledig scala aan intellectuele en op activa gebaseerde activiteiten voor de voedselproductie- en food service sector. De klanten van Gist zijn actief in een breed scala van commerciële en industriële sectoren, waaronder Retail en foodservice.


Redactie Floranews | 08-07-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS