donderdag 18 augustus 2022
FN TOP add 2208 NIMA Sierteelt Marketing Event

Meijer Roses en Fransen Roses winnen productcompetitie roos op Floriade

Meijer Roses en Fransen Roses winnen productcompetitie roos op Floriade

Meijer Roses uit Pijnacker en Fransen Roses uit De Lier zijn de winnaars van de zesde productcompetitie in The Green House op Floriade Expo 2022. De beoordeling van de producten vond plaats door een vakjury, die is samengesteld uit personen met verschillende achtergronden in de keten, van productie tot afzet. De productcompetities worden georganiseerd door Royal FloraHolland.

De prijzen werden uitgereikt door juryvoorzitter Aad van der Knaap en gastspreker Guido Thys, die zich ‘de minst gevraagde spreker van Nederland’ noemt. Ddit dezen zij tjdens de productdag in het Auditorium van The Greenhouse. De drie best beoordeelde inzendingen per productgroep ontvingen een Floriade Award in de kleuren goud, zilver of brons en een hierbij behorend certificaat.

Meijer Roses uit Pijnacker won de eerste prijs van de productgroep Roos grootbloemig met ‘Rosa grootbloemig Pearl Avalanche+’ met een score van 9.33.
De eerste prijs van de productgroep Rozen kleinbloemig en trosrozen was met een score van 9.33 voor Fransen Roses uit De Lier met ‘Rosa tros Bandolero’.

De Floriade Excellence Award 2022 voor de meest opvallende productinzending per competitiedag ging eveneens naar Fransen Roses voor hun 'Rosa tros Kate-Lynn'. Deze prijs werd uitgereikt door Piet Wapperom van Stimuflori. Het juryrapport sprak van de echte wow factor voor deze klassieke trosroos met bijzonder mooie kleuren. Met wit aan de buitenkant en roze aan de binnenkant straalt de emotie je tegemoet en is het een schitterend effect. De Rosa Kate-Lynn heeft mooie gelijke knoppen met een volle tros. Er is zeker nog een mooie toekomst voor deze prachtige trosroos.

 

Consumentenkeuring

De inzending van Van der Hulst Rozenkwekerijen uit Meterik met Rosa grootbloemig ‘Jumilia’ en de inzending van J & K Rosa BV uit Berkel en Rodenrijs met de Rosa tros Cheerfull zijn beide met de hoogste score in een onder consumenten gehouden keuring in The Green House geëindigd. Deze keuring bestond uit 20 inzendingen van verschillende cultivars met de hoogste scores uit de beide gehouden productcompetities.


Leandra de Boef | 01-07-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2207Flamingovacature


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS