woensdag 6 december 2023
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Floréac voor derde keer op rij bekroond met Trophée d’Or van JardinPlus

Floréac voor derde keer op rij bekroond met Trophée d’Or van JardinPlus

Floréac is door het Franse toonaangevende magazine ‘Jardineries’ bekroond met de Trophée d’Or 2022 voor beste leverancier van kamerplanten en snijbloemen. Dit is de derde keer op rij het Oost-Vlaamse familiebedrijf de prijs ontvangt. “Deze prijs toont aan dat onze inspanning van de laatste jaren duidelijk haar vruchten afwerpt”, aldus Guillaume Bianco en Benoit Strauven, respectievelijk Key Accountmanager en CEO bij Floréac. “We danken onze klanten voor het vertrouwen. Dat motiveert ons om de samenwerking met onze partners nog verder uit te diepen. Meer nog: we willen nog beter tegemoetkomen aan hun eisen én tegelijkertijd innoverend zijn”, zegt Guillaume Bianco.

Benoit Strauven (r) met de Trophée d´Or 2022

Bianco en Strauven illustreren hun inspanningen met enkele voorbeelden. “We zijn recent gestart met het inplannen van extra leveringsdagen voor de Franse markt. Vooral om de logistieke stromen wat te spreiden. Verder blijven we grondig inzetten op de communicatie. Niet alleen om onze klanten te ondersteunen in hun keuze, maar ook om inspiratie aan te leveren voor de presentatie in de winkel. Onze webwinkel blijft hiervoor een belangrijk instrument. Het personeel in de winkel vindt in een mum van tijd de juiste info over ons ruim assortiment producten. Maar ook op administratief vlak winnen onze klanten dankzij deze tool tijd. Daarnaast blijft ons magazine een bron van inspiratie. Via al deze inspanningen willen we onze klanten ontzorgen en onze kennis over innovatieve ontwikkelingen en trends delen.”

Duurzaamheid stond al gebeiteld in het DNA van Floréac maar het afgelopen jaar stak het bedrijf nog een tandje bij. Sinds enkele maanden is Floréac lid van het FSI (Floriculture Sustainability Initiative). Het doel is om tegen 2025 samen met gecertificeerde telers te werken aan ten minste 90 procent ecologisch duurzame producten. Uiteraard om zo de footprint te verkleinen.

Dat streven naar duurzaamheid is ook herkenbaar op de werkvloer. Sinds corona heeft telewerk definitief een plek verworven in de bedrijfscultuur. Privé en werk zijn meer in balans en deze vooruitstrevende positie wordt door de medewerkers als een pluspunt ervaren. “We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid als onderneming om bij te dragen tot een betere wereld. Mensen zijn onze sleutel. Zonder hen, geen groei”, benadrukt Bianco.

Wat brengt de toekomst? “De context is veranderd”, zegt Strauven. “Het is moeilijk om vandaag door een glazen bol te kijken en te voorspellen wat 2022 zal brengen. De hele sector staat voor een uitdaging. We moeten de consument blijven overtuigen van de voordelen van planten in de tuin, op het terras, op het balkon, in huis én op het bord. Maar, waar het in essentie op neerkomt? Dat we met onze producenten elke dag een stukje geluk bij de mensen kunnen brengen.”
 


27-06-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS