dinsdag 29 november 2022
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Varend Corso enthousiast onthaald in Den Haag

Varend Corso enthousiast onthaald in Den Haag

Het Varend Corso Westland voer afgelopen zondag voor het eerst door de grachten van Den Haag. Volgens de organisatie van het Varend Corso sloten de Hagenaars het corso direct in hun hart. "Niet alleen de organisatie en deelnemers maar ook de Hagenaars keken blijkbaar al drie jaar lang uit naar de komst van het corso."

Ook voorzitter Rob Baan was enthousiast na de Haagse dag. "Wat een feest was het. Ongelofelijk. We hebben Den Haag ingepakt. Ik ben ongelofelijk trots dat we dit voor elkaar hebben gekregen. We hebben twee jaar niet gevaren en toch de club bij elkaar gehouden. We kunnen volgend jaar op ons gemak weer een ronde door Den Haag maken."

Niet alleen de uitbreiding naar Den Haag was nieuw dit jaar. Ook startte Varend Corso dit jaar voor het eerst al op donderdag. Het was dus vier dagen feest dit jaar. De totale parade van 60 boten trok vanuit het Westland vier dagen door Den Haag, Delft, Vlaardingen, Maassluis, Rijswijk, Midden Delfland en natuurlijk Westland.

De corsoboot van Naaldwijk met de titel The Greatest Show sleepte De Tuinderij Publieksprijs in de wacht. De boot had van de toeschouwers de meeste stemmen gekregen en mocht onder luid applaus de prijs in ontvangst nemen.

De innovatieprijs ging naar de boot van Van der Valk Systemen. De sproei-installatie kon op veel enthousiasme rekenen en de boot viel nog eens extra op door de ronkende Harley Davidson die erop was getakeld.

Voor het eerst was er een prijs weggelegd voor de Blooming Battle, de wedstrijd die was georganiseerd voor leerlingen van groene opleidingen. Het Scalda Groen College mocht de eerste prijs in ontvangst nemen met hun boot Queen of Rio.

De figuratieprijs ging naar de boot Magic van De Lier en de Johan Huismanprijs, voorheen de bindersprijs, was voor Juanita van Dooremaal met haar arrangement getiteld Encanto. 


Redactie Floranews | 27-06-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS