zondag 26 mei 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

GreenV neemt HT Verboom Transportsystemen over

GreenV neemt HT Verboom Transportsystemen over

HT Verboom Transportsystemen wordt onderdeel van GreenV, de groep waarvan sinds eind 2020 ook installatiebedrijf Stolze en kassenbouwer Prins Group deel uitmaken. HT Verboom Transportsystemen is ontwikkelaar, producent en installateur van interne logistieke systemen voor de kassenbouw. 

Het bedrijf is in 1998 opgericht door directeur-eigenaar Herman Verboom, begonnen als onderaannemer bij het installeren van transportsystemen en later ook actief in het renoveren en het voor hergebruik klaarmaken van tweedehands transportsystemen. Sinds enkele jaren wordt de langjarige kennis en ervaring ingezet voor het ontwerp, de productie, de installatie en het onderhoud van zelf ontwikkelde transportsystemen voor containers.

HT Verboom heeft de afgelopen jaren een stormachtige groei doorgemaakt. In enkele jaren tijd verdriedubbelde de omzet, met een substantiële verwachte groei de komende jaren. Deze toenemende vraag komt niet alleen uit de bestaande bloemen- en plantensector, maar ook voor een steeds groter deel uit de toepassing van geautomatiseerde interne transportsystemen in andere sectoren en gewassen zoals sla, medicinale cannabis en indoor-farming.

“We blijven zelfstandig interne transportsystemen aan onze bestaande en nieuwe relaties leveren en onderhouden. Zowel direct aan eindklanten als via tussenpartijen. Daaraan verandert niets", vertelt Herman Verboom. Tegelijkertijd ziet hij enorme internationale kansen. "Maar willen we die succesvol kunnen verzilveren dan zullen we als organisatie mee moeten groeien en dat kan in groepsverband beter dan zelfstandig. GreenV heeft met Prins Group, Stolze en haar lokale partners veel kwaliteit in huis en ervaring met internationale projecten waaronder in Noord-Amerika, een markt waar wij ook sterk zijn. Daarnaast heeft GreenV recent een divisie opgezet die zich richt op indoor-farming en waarvan wij veel verwachten.”

Dat er in de tuinbouwsector wereldwijd vaker sprake is van grote personeelstekorten, maakt het inzetten van geautomatiseerde interne transportsystemen voor steeds meer telers een logische of zelfs noodzakelijke stap. Maar ook voor investeerders, die in toenemende mate de kassensector betreden en op zoek zijn naar grootschalige turn-key kasoplossingen “In die ontwikkeling willen wij mee, maar we realiseren ons heel goed dat dat spel complexer en technisch uitdagender is dan de traditionele tuinbouw. De trajecten zijn groter en bevatten meer valkuilen omdat we vaker te maken krijgen met partijen en markten op voor ons nieuwe speelvelden. Tegelijkertijd willen we wel blijven doen waar we wereldwijd om bekend staan: betrouwbare systemen opleveren die doen wat klanten willen, en dus functioneren. Altijd en overal”, aldus Verboom.

UserFiles/HT Verboom overgenomen door GreenV_Floranews.jpg

Ton Vernaus, bestuurder bij GreenV, is erg blij met de acquisitie en toetreding van HT Verboom tot de groep. “De geautomatiseerde oplossingen van HT Verboom vormen een antwoord op het groeiende probleem van arbeidstekorten in de tuinbouwsector en het streven naar optimalisatie van teeltrendement. HT Verboom zien we als een strategische versterking van het ecosysteem van leidende specialisten in de tuinbouw dat we willen bouwen. En een versterking van de leidende rol die GreenV wil hebben bij de ontwikkeling van nieuwe productiesystemen die bijdragen aan duurzaamheid en een beter rendement. Samen met partners binnen en buiten de GreenV-groep is alle kennis aanwezig om zowel deelprojecten als turn-key totaaloplossingen te leveren aan iedere partner of eindklant.”

Geert van Veen, directeur van kassenbouwer Prins Group en bestuurder bij GreenV, kent Herman Verboom en zijn mensen al jaren. ”Ze bedenken en maken geweldige transportoplossingen en zorgen dat ze onder alle omstandigheden ook echt werken. En dat is niet vanzelfsprekend, zo kan ik beamen. Ik vind het geweldig dat Herman onderdeel wordt van GreenV en samen met Stolze, Prins en HAL verder gaat ondernemen. We spreken elkaars taal en weten wat we aan elkaar hebben. Met dit kwaliteitsbedrijf erbij hebben we als groep een nog krachtiger verhaal naar de markt.”


Redactie Floranews | 27-06-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS