donderdag 18 augustus 2022
2208 NIMA Sierteelt Marketing Event FN TOP add

FloraHolland ziet verbetering in logistieke performance

FloraHolland ziet verbetering in logistieke performance

Volgens Royal FloraHolland is er de afgelopen weken een aanzienlijke verbetering gerealiseerd in de aflevertijden op al haar locaties. "Er is een stabieler proces gedraaid en onze prognose van afleveren is gerealiseerd op alle locaties, dat geeft vertrouwen", stelt de veiling. Na een periode waarin de logistieke prestaties te wensen over lieten zouden de bloemen en planten nu weer volgens de afgegeven eindtijden of soms zelfs eerder geleverd worden aan kopers. De veiling ziet daarbij ook dat er nog wel ruimte is voor verbetering. Hierbij doelt ze op bijvoorbeeld vermindering van de fouten.

De afgelopen weken is er specifiek voor Naaldwijk hard gewerkt aan betere voorspelbaarheid, stabiliteit en optimalisaties. De druk op de logistiek was de afgelopen periode vooral hoog door tekort aan personeel en meer aanvoer dan verwacht. Ook is er in Naaldwijk voor bloemen een overstap gemaakt naar een nieuwe manier van werken. Hierdoor waren er vooral in week 23 en maandag 13 juni problemen in de aflevering naar klanten. Dit werd volgens de veiling vooral veroorzaakt door IT-problemen. Dit leidde tot veel onbegrip, frustraties en zorgen. 

Royal FloraHolland zegt te begrijpen dat te laat of foutief uitleveren van bloemen en planten grote consequenties heeft in de hele keten. "Die feedback is bij ons aangekomen. We hebben veelvuldig gesproken met kwekers en kopers via persoonlijk contact. Ook hebben we alle getroffenen met meer regelmaat op de hoogte gehouden van de performance. Zorgpunten en suggesties die daaruit naar voren kwamen, worden ook opgepakt." Volgens de veiling geven de prestaties van afgelopen week goede hoop op verbetering.

Na gesprekken met kopers heeft de veiling een aantal punten hoog op de agenda gezet: • Bij Zoeken & Correctie; zorgen voor minder fouten, waardoor wachttijd vermindert en de en dienstverlening verbetert, • Verbeteren van de voorspelbaarheid en betrouwbaarheid van afleveren, • Verbeteren kwaliteit van dienstverlening; onder andere minder fouten, meer gelijkmatig afleveren, • Verbeteren van het schouwen voor kopers; producten minder logisch opgesteld dan voorheen.

Aan de hand van dit artikel kwamen er op de redactie veel reacties vanuit de handel binnen. Lees mee via deze link


24-06-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2206PanAmericanSeedvacature

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS