maandag 6 februari 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Johanneke de Haan wint Roselily Design Award 2022

Johanneke de Haan wint Roselily Design Award 2022
Johanneke de Haan van Yuverta MBO Dordrecht is de winnaar van de tweede editie van de Roselily Design Award. In de Roselily-kas in Breezand koos de jury haar van de acht finalisten tot winnares van de Roselily Design Award 2022. Isa Lam van het Clusius College Alkmaar derde. De tweede prijs ging naar Lesley Verhoof van Yuverta MBO Horst. Roselily organiseert de Roselily Design Award in samenwerking met CNB om bloemisten en arrangeurs in opleiding kennis te laten maken met de unieke dubbelbloemige stuifmeelvrije lelie Roselily.
 
 
Alle scholen in Nederland met de opleiding Bloem & Design zijn begin van het schooljaar aangeschreven en konden zich aanmelden voor dit evenement. Na de meivakantie hebben hebben de deelnemers Roselily’s ontvangen voor de voorronde. Hieruit zijn acht finalisten gekomen die gestreden hebben om de hoofdprijs. 

Het thema van de Roselily Design Award 2022 was Festival. In totaal waren er twee opdrachten voor de finalisten. De eerste opdracht was een hoofdtooi en voor de tweede opdracht hebben de finalisten een pakket met hout gekregen die verwerkt moest worden in hun werkstuk. De studenten hebben het de juryleden niet makkelijk gemaakt. Dorien van den Berg, Petri van Rijswijk en Ada Cupido, waren het er over eens: “Alle studenten hebben fantastische werken neergezet”.

Het werk van Johanneke de Haan werd het hoogst beoordeeld. Volgens de jury was de opvallende hoofdtooi creatief. De Roselily sprong er mooi uit en in combinatie met de tweede opdracht werd het thema Festival mooi verwerkt in beide opdrachten. Johanneke ging naar huis met de Roselily Design Award en 300 euro. Haar school ontvangt op een later tijdstip ook nog 100 Roselily’s die zij kunnen gebruiken voor opdrachten / werkstukken voor school.


Leandra de Boef | 24-06-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301DutchGreenroof


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS