donderdag 11 augustus 2022
2208 NIMA Sierteelt Marketing Event FN TOP add

Bakker.com overgenomen door Franse branchegenoot

Bakker.com overgenomen door Franse branchegenoot

Willemse France neemt de e-commerce activiteiten van Bakker.com over. Op 24 mei werd de online aanbieder van planten failliet verklaard door de rechtbank van Amsterdam. De aangewezen curator heeft nu met Willemse France SARL een overeenkomst gesloten over de overname van de e-commerce activiteiten. Willemse France zou hiermee de grootste online plantenverkoper van Europa geworden zijn.

"Ons doel op korte termijn is Bakker.com te integreren in Willemse, de site weer open te stellen voor Europese klanten en hen in staat te stellen kwaliteitsplanten te ontvangen, met veel advies en persoonlijke begeleiding", aldus Ludovic Dewavrin, CEO van Willemse France.

Willemse France is een online aanbieder van planten en tuinartikelen en beschikt over een eigen distributiecentrum in de omgeving van Lille. Het heeft de afgelopen jaren een succesvolle transformatie doorgevoerd tot het huidige e-commerce bedrijf, de marktleider voor tuinieren in Frankrijk. Tot halverwege jaren 90 bestond op aandeelhoudersniveau al een intensieve samenwerking tussen de voorganger van Bakker.com en Willemse France. Beide merken komen nu weer in dezelfde handen.

De heropening van het overgenomen bedrijf binnenkort plaatsvinden. Het is nog niet bekend of dat onder de eigen bedrijfsnaam zal zijn, dat het volledig zal worden geintegreerd binnen Willemse France.

 

 


Leandra de Boef | 23-06-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2207Flamingovacature


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS