vrijdag 2 december 2022
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Certificaten Excellence Roses uitgereikt op Floriade

Certificaten Excellence Roses uitgereikt op Floriade

Op de Floriade zijn in de rozentuin van de Cultuurgroep voor Rozen en Rozenonderstammen de certificaten voor Excellence Roses 2021 uitgereikt. De certificaten werden uitgereikt door Helma van der Louw, voorzitter van de Koninklijke Vereniging van Boskoopse Culturen (KVBC). Ze lichtte toe dat de rozen gedurende drie jaar vier keurmomenten op verschillende locaties in Nederland en België hebben doorlopen. “Een Excellence Rose betekent dus echt iets. Maak daar gebruik van in de verkoop van de rozen”, adviseerde ze de kwekers en veredelaars die een certificaat in ontvangst mochten nemen.

Van links naar rechts: Rudy Velle, Quercus Hanekamp, Martijn Ilsink, Ad Volkering, Helma van der Louw, Hans de Ruiter, Margareth Hop en Hetty Crooijmans. 

Als eerste namen Hans de Ruiter en Margareth Hop de certificaten voor heesterrozen Spinnaker Amorina/Spinnaker en Light Pink Valeda/Street Dance van De Ruiter Innovations en Boot & Dart in ontvangst. Martijn Ilsink kreeg het certificaat voor theehybride Borneo Odore van Interplant. Maar liefst vier predicaten gingen naar Kordes; Ad Volkering nam ze in ontvangst voor klimroos Florentina, floribundaroos Märchenzauber, bodembedekker Summer of Love en theehybride Sunny Sky. Quercus Hanekamp ontving het certificaat voor theehybride Maxim van Tantau en tot slot overhandigde Van der Louw het certificaat voor heesterroos Gaard um Titzebierg aan Rudy Velle van Lens.

Twee veredelaars waren verhinderd en krijgen een certificaat toegestuurd voor hun floribundaroos: Marco Braun voor Mira Red en Martin Vissers voor La Belle Rouge van Viva International. Bij elke roos gaf Van der Louw een korte beschrijving.

In totaal 11 rozen hebben vorig jaar het predicaat Excellence Rose verdiend. Het totaal komt hiermee op 55 Excellence Roses. 


Redactie Floranews | 22-06-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS