maandag 4 december 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Rith Flowers neemt nieuwe snijhortensia’s Royal Supreme en Royal Highness in productie

Rith Flowers neemt nieuwe snijhortensia’s Royal Supreme en Royal Highness in productie

Richard, Jeffrey en Stefan Olyerhoek van kwekerij Rith Flowers nemen de nieuwe snijhortensia’s Royal Supreme en Royal Highness in productie. Samen met directeur Jaap Stelder van veredelingsbedrijf HBA brachten de kwekers op de HBA-Hydrangea Night een toost uit op de twee nieuwe snijhortensia’s.

Royal Highness is een gevuldbloemige snijhortensia met een uitstekende houdbaarheid en zeer goede teelteigenschappen. De witte bloemschermen verkleuren gedurende het seizoen naar groen. Royal Supreme heeft zacht, pastelkleurige bloemschermen en is er in zowel geblauwde als ongeblauwde versie. Half-classic vertonen de bloemschermen een combinatie van zachtroze en zachtgroene bloemen.

Rith Flowers startte in 2011 met het kweken van snijhortensia’s. Het assortiment van de kweker omvat 24 verschillende soorten. Volgens Jeffrey Olyerhoek zijn de Royal Highness en Royal Supreme een uitstekende aanvulling: "Een goede, witte, dubbelbloemige snijhortensia is er nog niet, dus Royal Highness is daarin uniek. En die zachtroze, zoete kleur van Royal Supreme is gewoon fantastisch. Dat zal de markt zeker aanspreken."

HBA (Hydrangea Breeders Association) is een samenwerkingsverband tussen veredelingsbedrijf Agriom uit De Kwakel en de gerenommeerde productie- en selectiebedrijven Heuger Gartenbaubetriebe in Glandorf en Kötterheinrich in Lengerich. 


20-06-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS