donderdag 28 september 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Positiviteit overheerst tijdens FlowerTrials

Positiviteit overheerst tijdens FlowerTrials

We kijken terug op een succesvolle FlowerTrials-week. Zoals we vorige week al schreven, waren de energie en het enthousiasme duidelijk weer terug. Het evenement werd net als voor corona goed bezocht door bezoekers van over de wereld. Volgens een aantal veredelaars leek het aantal bezoekers wel wat lager te liggen, maar was vooral de kwaliteit van de bezoeken erg goed. De blijdschap om elkaar weer in real live te kunnen zien en de planten weer in het echt te kunnen zien en voelen overheersten. Waar mensen elkaar soms 3 jaar niet meer gezien hadden, pakten ze de contacten en gesprekken zo weer op waar ze toen gebleven waren.

Natuurlijk werd er ook gesproken over de zorgen over de situatie in de wereld. De nog altijd voortdurende oorlog in de Oekraine en alle gevolgen hiervan. De hoge energieprijzen, hoge transportkosten, dure grondstoffen, de enorme inflatie en het terugvallen van de bestedingen in tuincentra. Het werd allemaal genoemd op de verschillende locaties die we bezochten. Maar overall heerste het gevoel dat we als sector vooral niet te negatief willen zijn. Dat we, hoe moeilijk soms ook, vooral niet met elkaar mee moeten praten en in een negatieve spiraal terecht moeten komen. Juist positief vooruit blijven kijken en ook nu weer bouwen en vertrouwen op de creativiteit van de sector.

Bekijk onze fotoreportage van een aantal van de FlowerTrials locaties hierof per locatie via onze Facebookpagina (locatie Takii Breeders Avenue, locatie Royal Van Zanten, locatie Evanthia en Selecta, Schneider Youngplants, locatie Florensis, GGGruenewald en HilverdaFlorist)

 

 


Leandra de Boef | 20-06-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS