dinsdag 29 november 2022
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Hoge scores bij productcompetities Lisianthus en Bromelia

Hoge scores bij productcompetities Lisianthus en Bromelia

Tijdens de vijfde productcompetitie bij de Floriade Expo 2022 zijn Beishuizen Lisianthus uit Maasdijk en Plantcompany uit Bergschenhoek als winnaars uit de bus gekomen. Ook werd tijdens deze bijeenkomst de Floriade Excellence Award 2022 uitgereikt. Gebr. Van den Berg uit Naaldwijk won deze voor hun Eustoma russellianum enkelbloemig 'Falda Apricot'.

Juryvoorzitter Aad van der Knaap en Albert Haasnoot van de Floriade adviesraad Bloemen & Planten, reikten op 16 juni de prijzen uit. De drie best beoordeelde inzendingen per productgroep ontvingen een Floriade Award in de kleuren goud, zilver of brons en een hierbij behorend certificaat.

Beishuizen Lisianthus won de eerste prijs met de Eustoma russellianum 'Rosita White'. Het kreeg voor deze Lisianthus een 9.54. Plantcompany won de eerste prijs van de productgroep Bromelia met een score van 9.58. Deze score kreeg het voor de Tillandsia 'Dolce'.

De beoordeling van de producten vond plaats door een vakjury, die is samengesteld uit personen met verschillende achtergronden in de keten, van productie tot afzet. De in totaal 52 inzendingen uit Nederland en Japan zijn in een bijzondere show verwerkt, die in de komende dagen volop te bewonderen is.

Excellence Award voor Gebr. Van den Berg uit Naaldwijk voor hun Eustoma russellianum enkelbloemig 'Falda Apricot'.

Consumentenkeuring

De inzending van Plantcompany uit Bergschenhoek met Guzmania ‘Elena’ en de inzending van L.I.S. uit Zuilichem met Eustoma russellianum gevuldbloemig 'Croma Lavender Imp' zijn beide met de hoogste score in een onder consumenten gehouden keuring in The Green House geëindigd. Deze keuring bestond uit 20 inzendingen met de hoogste scores uit de beide gehouden productcompetities.  
 
De volgende competitiedag vindt plaats op woensdag 29 juni aanstaande en betreft rozen grootbloemig, tros- en kleinbloemige rozen.

 


20-06-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS