donderdag 18 augustus 2022
FN TOP add 2208 NIMA Sierteelt Marketing Event

BBH laat nieuw consumentenonderzoek doen naar duurzaamheid

BBH laat nieuw consumentenonderzoek doen naar duurzaamheid

Bloemenbureau Holland (BBH) laat een nieuw consumentenonderzoek naar duurzaamheid uitvoeren. Het heeft hiertoe opdracht gegeven aan onderzoeksbureau Kantar. Met de uitkomsten van het onderzoek zal BBH, waar nodig, de communicatiestrategie aanpassen. Het onderzoek wordt uitgevoerd van juni tot oktober 2022.

"Er zijn maar weinig dingen in de sierteeltsector zo belangrijk als duurzaamheid", stelt BBH. "Het is belangrijk voor de sector zelf, maar ook voor de consument. Om onze communicatie hierop te laten aansluiten, is het belangrijk dat we begrijpen hoe de consument tegen dit belangrijke onderwerp aankijkt." Daarom heeft BBH onderzoeksbureau Kantar gevraagd de consumentenopinie over duurzaamheid in haar vier kernlanden Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland te onderzoeken.

Het onderzoek bestaat uit een kwalitatief en een kwantitatief deel. Samen beantwoorden ze meerdere vragen. Een van de vragen is bijvoorbeeld hoe groot het Eco Actives-consumentensegment in de kernmarkten in Europa is. Dit segment bestaat uit consumenten die erg bezorgd zijn om het milieu en doen er alles aan om hun impact erop te verkleinen. "Als we meer te weten komen over dit consumentensegment, kunnen we ook beter de groei ervan voorspellen", aldus BBH.

Kantar gaat ook het milieubewustzijn onderzoeken van consumenten in de vier kernlanden. "Hiermee wordt duidelijk of dit milieubewustzijn en de verschillende duurzaamheidsonderwerpen verschillen per markt. De resultaten kunnen we weer koppelen aan de consumentensegmenten die we binnen de sierteeltsector gebruiken."


Leandra de Boef | 20-06-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2207Flamingovacature


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS