donderdag 18 augustus 2022
2208 NIMA Sierteelt Marketing Event FN TOP add

Nieuwe voorzitter en Raad van Bestuur Union Fleurs

Nieuwe voorzitter en Raad van Bestuur Union Fleurs

De leden van Union Fleurs, de Internationale Handelsvereniging voor Bloemen, hebben tijdens de Algemene Vergadering van 13 juni 2022 in Essen, Duitsland, een nieuwe voorzitter en Raad van Bestuur gekozen. De nieuwe Raad van Bestuur van Union Fleurs zal de komende twee jaar werken onder leiding van Augusto Solano, voorzitter van Asocolflores, de vereniging van Colombiaanse exporteurs van snijbloemen. Solano volgt uittredend voorzitter Richard Fox van Kenya Flower Council op, die sinds 2008 deel uitmaakte van de Raad van Bestuur van Union Fleurs en van 2014 tot 2018 de functie van vicevoorzitter en sinds 2018 voorzitter bekleedde.

Augusto Solano (l) en Richard Fox (r)

Het nieuwe bestuur bestaat de komende 2 jaar, naast voorzitter Solano, uit Frank Zeiler, vice-voorzitter (BGI, Duitsland), Matthijs Mesken, voorzitter van de EU-afdeling (VGB, Nederland), Clement Tulezi, voorzitter van het Wereldhandelscomité (Kenya Flower Council, Kenia), Peter Larsen-Ledet, voorzitter Comité potplanten (Flora Dania, Denemarken) en Paolo di Massa, relatiebeheerder (ANCEF, Italië).

Zij zullen in hun rol worden bijgestaan door Sylvie Mamias, secretaris-generaal van Union Fleurs, die de dagelijkse leiding van de vereniging waarneemt vanuit haar hoofdkantoor in Brussel, België.

De nieuwe voorzitter Augusto Solano brengt een schat aan internationale ervaring en een goed gevestigd netwerk in de internationale bloemensector mee. Hij is industrieel ingenieur van opleiding en werd in 2000 benoemd tot voorzitter van Asocolflores, de vereniging van Colombiaanse exporteurs van snijbloemen. Sindsdien is hij een prominent ambassadeur geworden van Colombiaanse bloemen en van transversale samenwerking binnen de internationale bloemenindustrie. Hij is de huidige voorzitter van het bestuur van de Colombiaanse afdeling van de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) en vertegenwoordigt sinds 2014 sierteelttelers van het zuidelijk halfrond in het bestuur van FSI, het Floriculture Sustainability Initiative. Augusto Solano vertegenwoordigt Asocolflores in Union Fleurs sinds 2000 en maakt sinds 2014 deel uit van de Raad van Bestuur van Union Fleurs.

 

 


17-06-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2207Flamingovacature


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS