donderdag 11 augustus 2022
FN TOP add 2208 NIMA Sierteelt Marketing Event

Maleisische kroonprins bezoekt Dümmen Orange in Nederland

Maleisische kroonprins bezoekt Dümmen Orange in Nederland

De Maleisische kroonprins Tengku Hassanal Ibrahim Alam Shah heeft een bezoek gebracht aan Dümmen Orange in De Kwakel. De kroonprins is in Nederland om zich te laten informeren over de mogelijkheden om de tuinbouwsector in Maleisië duurzaam te versterken en om te onderzoeken welke mogelijkheden er hiervoor zijn in de staat Pahang, Maleisië.

Veredelaar Dümmen Orange ontving de kroonprins tijdens hun Flower Trials in De Kwakel. Een van de besproken onderwerpen was Intrinsa, het resultaat van het intensieve en moderne veredelingsprogramma van de veredelaar. Door de genetische code van planten te ontcijferen en te analyseren, komen onderzoekers meer te weten over de precieze biologische oorzaken van bestaande of ontbrekende resistenties.

Met de ze kennis kan de veredelaar inherente eigenschappen van de planten systematisch verbeteren. De R&D-teams van Dümmen Orange hebben op deze manier al tal van eigenschappen kunnen identificeren. Deze worden nu geleidelijk geïntegreerd in de veredelingspijplijn, waarbij de onderzoekers, behalve op betrouwbaarheid in de productie en door de hele supply chain heen, ook letten op de perfectie van de planten op het gebied van bloemvorm, groeiwijze en houdbaarheid.

Foto beneden: de kroonprins met Heerke de Boer (Technical Product Manager Chrysanthemum, Dümmen Orange). 


Redactie Floranews | 17-06-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2207Flamingovacature


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS