donderdag 18 augustus 2022
FN TOP add 2208 NIMA Sierteelt Marketing Event

Florensis wint met Petunia Bee’s Knees FleuroStar Award 2022-2023

Florensis wint met Petunia Bee’s Knees FleuroStar Award 2022-2023

Florensis heeft met de Petunia grandiflora Bee’s Knees de FleuroStar Award 2022-2023 gewonnen. Dat maakte Fleuroselect bekend tijdens de speciale award-avond bij Dümmen Orange in De Kwakel. De prijs werd uitgereikt aan Hagen Kalläne, Retail- en marketingmanager en Marjolein Kuyucu-Lodder, Internationale Product Marketeer. Zij kregen de award uit handen van Fleuroselect President Karol Pawlak en Secretary General Ann Jennen.        

Klik hier voor alle foto´s van de FleuroStar Award evening 

Petunia grandiflora Bee’s Knees is de opvolger van de Begonia I'CONIA Aroma Peach van Dümmen Orange. Senior Product Manager van Dummen Orange, Alexander van der Kaaij, gaf de nieuwe winnaar een mooie tip mee: "Just celebrate and be proud!"

Volgens de jury is Bee’s Knees met haar opvallende gele kleur een nieuwe maatstaf voor gele Petunia's. "De intensiteit van deze kleur kun je niet echt op foto's voorstellen, maar in het echt is de uitstraling van de bloemen prachtig. De weerstolerantie maakt deze noviteit bijzonder en Bee's Knees heeft een uitstekende presentatie in kleine en grotere potten."

‘Bee’s Knees’ – goed, beter, best! Tijdens haar pitch legde Marjolein Kuyucu-Lodder van Florensis uit dat de naam van de nieuwste Petunia een Amerikaanse uitdrukking is die staat voor excellentie, het beste van het beste. Volgens de Internationale Product Marketeer het geel van de petunia dan ook ´the real yellow´. De nieuwkomer heeft een overvloed aan intens gele bloemen zien en steelt het hele seizoen de show. Bee's Knees kan goed tegen hogere temperaturen, gedijt onder regenachtige weersomstandigheden en behoudt de hele zomer haar kleur.

De opvallend gele petunia van Florensis nam het op tegen Alstroemeria Colorita Claressa van Royal van Zanten, Begonia rex SpaceStar Maia van Beekenkamp, Calibrachoa x hybrida Fancy Francy van Selecta one, Dahlia hybrida Hypnotica Rose Swirl van Dümmen Orange, Iberis x hybrida Mermaid Lavender van Syngenta Flowers en Tropic Lantana Ibis van Brandkamp. 

Jury uit hele breedte sector

De winnaar werd gekozen door een onafhankelijke jury van meer dan 30 deskundigen uit de sector. Veredelaars, jonge planten producenten, telers, retailers, vakjournalisten en marketingexperts beoordeelde de rassen op visuele impact op het verkooppunt en commerciële potentie. Jury-lid Gerard Werink gaf aan blij te zijn dat elk jury-lid de planten dit keer weer echt konden zien, ruiken én voelen. "Ondanks dat het systeem van jurering van de afgelopen twee jaar waarbij lokale juryleden de planten ter plekke beoordeelden en buitenlandse experts online deelnamen opmerkelijk efficiënt bleek te zijn. We zijn blij dat belangrijke spelers uit de groothandel en retail, zoals B&Q, Obi, Intratuin, Jardiland, Blumen 2000, Waterdrinker, Royal Lemkes en Royal FloraHolland, onze genomineerden hebben beoordeeld."

Exclusieve marketingondersteuning voor winnaar

De winaaar van de FleuroSelect Award krijgt aanzienlijke ondersteuning bij de marketing om de go-to-market-strategie van het ras tot een succes te maken. Komend jaar zal Fleuroselect een promotiecampagne voeren in de vakpers en via sociale media. Ook zal het de nieuwe winnaar promoten op beurzen en branche-evenementen.

Daarnaast bieden zet Waterdrinker de winnaar komend seizoen 3-4 weken in premium productplaatsing neer in haar Green Trade Center, stelt Pull Position een marketingproject op maat op en verzorgt de ontwerpstudio van DeschPlantpak een lifestyle-fotoshoot en een bijpassend ontwerp voor de potopdruk voor de nieuwe winnaar.


Leandra de Boef | 17-06-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2207PlantariumGroenDirekt


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS