donderdag 18 augustus 2022
2208 NIMA Sierteelt Marketing Event FN TOP add

BelgiŽ in de schijnwerpers bij Floriade Expo 2022

BelgiŽ in de schijnwerpers bij Floriade Expo 2022

Zaterdag 18 juni staat België in de schijnwerpers op de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 in Almere. Belgian Day verwelkomt culturele en feestactiviteiten in het Belgische paviljoen en de tuin. Piano, jazz en elektronische muziek - made in Belgium - kleuren die dag zwart-geel-rood dankzij Jef Neve, Vlaams pianist, Nicolas Kummert, Naams jazz-zanger en saxofonist en Brusselse musicus en componist Henri PFR. Zowel de Belgische overheid als leden van de Belgische gemeenschap in Nederland en ondernemingen en actoren van het project komen bijeen rond het paviljoen en zijn typisch Belgische tuin.

Het paviljoen en de tuin van zo’n 500 vierkante meter zijn ontworpen door Nicolas Godelet Architectes & Ingénieurs uit Yvoir. Het team werd geselecteerd na een wedstrijd uitgeschreven door BelExpo om België zes maanden lang te vertegenwoordigen te Almere. Hun ‘regenereerbare en eetbare tuin' overtuigde de jury, die lette op criteria als esthetiek en duurzaamheid. De planten zijn typisch voor België en 60 procent ervan is eetbaar.

Voor Floriade Expo 2022 heeft het bureau een project bedacht dat tegelijk architectonisch, geometrisch en natuurlijk is, naar het voorbeeld van de Belgische tuinen. In het midden staat een modern paviljoen waar de drie gewesten zullen uitpakken met Belgische troeven in sierteelt en landbouw. De architectuur van het paviljoen is zo ontworpen dat de milieu-impact tot een minimum wordt beperkt. Elk gekozen materiaal is volledig herbruikbaar of afbreekbaar, koolstofarm, regenereerbaar en natuurlijk. Van aarde, hout en hennep tot natuurlijk composteerbaar bioplastic: alles wordt aan het eind van de tentoonstelling hergebruikt of gerecycleerd. De federale regering, de gewesten en gemeenschappen werken hieraan samen met BelExpo.

Het officiele programma van Belgian Day ziet er als volgt uit:

Programma Main Stage
12.00 Start officiële ceremonie Nationale Dag / Belgian Day: introductie door MC

12.05 Speeches
Mrs. Annemarie Jorritsma, Commissaris Generaal Floriade Expo 2022
M. Aldwin Dekkers, Commissaris-Generaal voor België
H.E. Mrs. Anick Van Calster, Ambassadeur van België voor Nederland
12.18 Vlag ceremonie en nationaal volkslied België door pianist Jef Neve

12.25 Concert door pianist Jef Neve & saxofonist Nicolas Kummert

13.00 Sluiting van de officiële ceremonie door MC


Redactie Floranews | 16-06-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2207PlantariumGroenDirekt


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS