zaterdag 2 december 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Nadenken over een app #blog

Nadenken over een app #blog

Deze week zijn er twee beurzen in ons land. De GreenTech en de FlowerTrials. B2B bedrijven tonen hun producten aan hun klanten en/of potentiële klanten. De een gericht op techniek en de ander puur gericht op planten en assortiment. Een mooie gelegenheid om nieuwe zaken te laten zien. En dat gebeurt ook. Een aantal bedrijven laten hun nieuwe app zien. Het boeit mij altijd om te kijken wat ze willen laten zien en waar ze hun klanten en/of potentiële klanten nu mee willen helpen. Welke strategie en welke content zit daar nu achter. Ik moet absoluut bekennen dat daar goed over nagedacht wordt. Waarom dan toch deze blog? Om wat tips en tricks te geven aan bedrijven die er over nadenken om een app te gaan (laten) maken.

Content

Technisch is er veel mogelijk als je een app gaat ontwikkelen. Mijn tip hierbij is. Wil niet alles in een keer. Het maakt het duur en er is veel content nodig om te vullen. En de content moet zeker niet statisch zijn, want dat werkt niet. Dus begin klein, ga ontdekken middels analyses en bouw uit.

 

Een app vraagt (continu) aandacht. bron: 4bit

Tips en tricks

Het klinkt eigenlijk zo afgezaagd ‘we geven tips en tricks weg via een app’. Maar dat is het zeer zeker niet. Dat vindt de gebruiker vaak leuk. Mits deze regelmatig worden geüpdatet. Een tip werkt het best als het direct toepasbare content heeft. Dus op de juiste plaats, op het juiste tijdstip. Wanneer er iets speelt, daar direct op inspelen. Hou het kort en werk zeker met foto’s en/of video’s. Het allermooiste is wanneer de gebruikers een melding krijgen wanneer de tip er is. Dan gaan ze zeker sneller kijken.

 

Het laatste nieuwtje

Klanten willen graag wat van u weten. Niet alleen over producten maar ook over uw bedrijf. Misschien zelfs wel ontwikkelingen in de markt. U helpt uw klanten daar meer mee dan dat we denken. Ze vinden het fijn wanneer ze op de hoogte zijn. In een app is daar zeker gebruik van te maken.

 

Nieuwste producten

Wanneer er nieuwe producten op de markt komen is het zeker aan te raden om dit in een app te zetten. Maak er geen complete website van, maar vertel het kort en krachtig. En nodig iedereen uit om met uw verkopers een afspraak te maken om er over te praten. Een heel mooi contact moment. En ze worden vaak als erg waardevol ervaren want u brengt iets nieuws.

 

Voorraad

Neem een vermeerderaar. Die kan prima werken met voorraad. Neem een exporteur, als ze voorraad houden kunnen ze daar ook prima mee werken. Neem een technisch bedrijf ook zij kunnen iets zetten in het gebiedje voorraad. Denk eens na hoe prettig u het als bedrijf zou vinden die ‘restjes’ toch kwijt te raken. Een koppeling moet een systeem zou het mooiste zijn hier. Mogelijk? Zeker app bouwers kunnen met veel systeem koppelingen maken.

 

Algemene zaken

Soms kan het waardevol zijn om een link te maken met andere zaken. Neem het weer. Het heeft op vele zaken invloed. Om het weer ook te tonen begrijpen de gebruikers ook dat daar linken liggen. En het is soms erg handig om die ene app ook voor het weer te gebruiken.

 

Denk na over de gebruiksvriendelijkheid. Een erg belangrijk onderdeel. Snel iets kunnen vinden is belangrijk. Niet te veel tekst en veel visuele middelen is belangrijk. Beter kort omschreven en verwijzing naar een tekst op de website dan veel tekst. Denk ook aan de updates. Zaken veranderen dus ook de app en de opzet. 3 jaar lang geen update geeft klanten soms ook aan dat u er als bedrijf niets mee doet.
Een app is niet niks. Het zijn veelal vrij grote zaken om op te pakken. Prima om te doen maar denk voor u ja zegt er wel goed over na. Met name vanuit de gebruikers gedachte, wat brengt een app mij. 

Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.Floranews.com
16-06-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS