zondag 26 maart 2023
Beurs agenda sierteelt Nima Sierteelt Marketing Event topbanner

Organifarms en Biobest winnen GreenTech Innovation Awards 2022

Organifarms en Biobest winnen GreenTech Innovation Awards 2022

Bij de opening van GreenTech Amsterdam 2022 zijn de winnaars van de GreenTech Awards bekend gemaakt. Organifarms wint de Concept Award voor BERRY, een oogstrobot voor aardbeien. Biobest wint de Innovation Award voor het Micromus-System, een generieke bestrijder voor beschermde gewassen.

Juryvoorzitter Liselotte de Vries (TU Delft AgTech Institute) vertelt: "De jury heeft gekeken naar biologische-, productie- en digitaliseringstechnologieën. Een selectie daarvan is genomineerd voor de Innovation and Concept Awards. De Concept en Innovation Award winnaars wonnen op basis van hun product en ook op basis van hun professionele presentaties. Beiden presenteerden de jury een hoog niveau van details, gebaseerd op feiten & cijfers en een zeer concreet inzicht in hun product, bedrijf en bedrijfsplannen. We moedigen toekomstige inzendingen aan om dit niveau van professionaliteit te volgen."

 

Het belangrijkste onderdeel van BERRY is hun beeldherkenningssoftware voor de detectie van de positie, rijpheid en kwaliteit van het fruit. Het kan de exacte rijpheidsgraad van elk fruit detecteren, ze veilig oogsten en ze direct in punnets plaatsen waar ze worden gewogen en klaar zijn voor verkoop. De Vries: "Een interessante technologie, sterk team en sterk netwerk van partnerships die kunnen bijdragen aan de flexibiliteit en snelle ontwikkeling van Berry."

De bruine gaasvlieg Micromus angulatus is een generieke bestrijder die zich voedt met alle algemeen voorkomende bladluissoorten die voorkomen in beschermde teelten zoals groente-, zachtfruit-, medicinale cannabis- en sierteeltgewassen. Zowel de larven als de adulten jagen op bladluizen. De Vries: "Met deze winnaar heeft de jury haar steun uitgesproken om door te gaan met de ontwikkeling van nieuwe duurzame innovaties van IPM-programma's."

 


Leandra de Boef | 15-06-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS