donderdag 18 augustus 2022
2208 NIMA Sierteelt Marketing Event FN TOP add

Nieuw Innovation Lab KP Holland officieel geopend

Nieuw Innovation Lab KP Holland officieel geopend

Het Innovation Lab van KP Holland is dinsdag 14 juni officieel geopend door Ingrid Thijssen, voorzitter van VNO-NCW. Met dit laboratorium komt de toepassing van moleculaire veredelingstechnieken binnen bereik. Ook biedt het capaciteitsuitbreiding voor onderzoek in, en vermeerdering van, weefselkweek uitgangsmateriaal.

Het laboratorium werd geopend met het doorknippen van een symbolische DNA-streng. KP Holland presenteerde tijdens de opening ookk direct een nieuwe witte Curcuma. De exclusieve seizoensbloeier met helderwitte lotusbloemen in de Siam-serie werd gedoopt door Ingrid Thijssen en draagt de naam Siam Sisto.

Opening Innovation Lab KP Holland_Floranews

"Met de ingebruikname van ons nieuwe Innovation Lab intensiveren we het onderzoek, de ontwikkeling én de vermeerdering van ons assortiment om aan de wereldwijd groeiende klantbehoefte te voldoen. Met deze stap geven we invulling aan onze strategie door te groeien in de veredeling en vermeerdering van weefselkweek uitgangsmateriaal", aldus algemeen directeur Leo de Vries.

Ingrid Thijssen benadrukte in haar toespraak het belang van innovatie voor de Nederlandse economie en sierteeltsector en gaf aan trots te zijn op de stap voorwaarts die KP Holland hierin maakt.


Redactie Floranews | 15-06-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2206PanAmericanSeedvacature


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS