dinsdag 29 november 2022
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Deelnemers en stoetvolgorde Varend Corso bekend

Deelnemers en stoetvolgorde Varend Corso bekend

Over twee weken trekt een stoet van 40 corsoboten door de Zuid-Hollandse wateren. Met de flyerboten, reclameboten en technische ondersteuning bestaat het totaal zelfs uit 60 vaartuigen. Het thema van het corso is dit jaar Finally Showtime. De titels van de boten lopen uiteen van Formule Max tot Zwemmen in Bacardi Lemon en van Romeins Vermaak tot The Greatest Show. Alles wijst erop dat er in het laatste weekend van donderdag 23 tot en met zondag 26 juni een waar spektakel voorbij trekt aan de honderdduizenden toeschouwers.

Bekende Westlandse namen als Certhon en Rijk Zwaan zijn weer van de partij en ook nieuwe deelnemers zoals Tandprothetische Praktijk Westland en de Aannemers Vereniging Haaglanden doen mee. Technisch spektakel valt ook dit jaar te verwachten, hoe kan het ook anders met deelnemers Van der Valk Systemen. Allemaal mondiale koplopers in hun vakgebied die maar wat graag laten zien wat ze in huis hebben.

Daarnaast vaart ook een aantal boten met een specifiek thema mee. Zo is er voor de jongeren de speciale TikTok-boot. En aangezien de Nederlandse corso’s onlangs als immaterieel erfgoed zijn aangewezen, is er ook een Unesco Immaterieel Erfgoed-vaartuig. Natuurlijk is ook De Grote Tuinverbouwing-boot niet te missen, van het gelijknamige SBS6 tv-programma dat de aanloop naar het corso volgt en ook van de het corso zelf verslag doet.

Het Varend Corso Westland vaart dit jaar voor het eerst al op donderdagmiddag uit. Van donderdag 23 tot en met zondag 26 juni kunnen weer honderdduizenden toeschouwers langs de waterkant genieten van de prachtige parade die de Westlandse bloemen, groenten en planten in volle glorie toont. Gecombineerd met muziek, theater en technische hoogstandjes belooft het Varend Corso opnieuw een lust voor oor en oog te worden. Dit jaar koerst het corso ook het eerst Den Haag in van de Binckhorst naar het Westeinde. 


13-06-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS