zaterdag 3 juni 2023
Beurs agenda sierteelt 2303FlowerTrials

Dag van het eenzame boeket

Dag van het eenzame boeket

In navolging van Groot-Brittannië organiseert  de Koninklijke Unie van de Floristen van België op zondag 19 juni de ´Dag van het eenzame boeket´. Het begon allemaal in Groot-Brittannië, waar een Britse vrouw op een dag bloemen op straat neerlegde om mee te nemen. Zomaar. Om met de passanten het plezier dat bloemen verschaffen te delen. Intussen is het initiatief ook naar België overgewaaid.

De Koninklijke Unie van de Floristen van België roept haar leden al voor de tiende maal op om massaal boeketjes neer te leggen. Een groeiend aantal bloemisten geeft hier gehoor aan. Dit jaar doen bijna 100 bloemisten mee aan de actie op zondag 19 juni: de Dag van het eenzame boeket. De succesvolle editie van 2021 bevestigt de Koninklijke Unie van de Floristen van België (KUFB) dat ze met de Dag van het eenzame boeket een mooie traditie hebben opgepikt. De Unie stuurt een mailing uit naar haar leden en zorgt voor mooie kaartjes die de bloemisten aan de eenzame boeketjes kunnen hangen. Op de kaartjes staat “Ik ben een eenzaam boeketje, neem mij mee en geniet van mij”.

“Het initiatief komt inderdaad overgewaaid uit Groot-Brittannië”, weet Koen Van Malderen, directeur van de KUFB. “Ook in Mexico, Hong Kong, Zuid Afrika, Australië, Finland, Rusland en Duitsland vieren ze de dag van het eenzame boeket.”

Wat is er nu zo leuk aan de Dag van het eenzame boeket? Volgens Van Malderen is dat ongetwijfeld het feit dat het zo onverwacht is, zo verrassend. "Je loopt ergens als passant, ziet het boeket, je wilt het graag mee naar huis nemen en dat mag ook. Zomaar!” Volgens Van Malderen spreekt de boodschap achter deze actie voor zich: “Het is een mooi gebaar van de florist aan de medemens om het plezier en de schoonheid van bloemen te delen.”

Elke bloemist vult de Dag van het eenzame boeket in zoals hij of zij zelf wil. De ene zal misschien kiezen voor bijvoorbeeld 10 kleine boeketjes, de andere voor één groot. Ook de kleur- en soortenkeuze kunnen zelf ingevuld worden. De gevonden boeketjes worden gepost op verschillende social media kanalen. De boodschappen die erbij worden geschreven zijn boodschappen van zowel vreugde als verdriet. Ieder van de vinders heeft wel een reden om een boeketje te ontvangen/schenken. 


Leandra de Boef | 13-06-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS